Connect with us

Ταξίδια

Κουφονήσια: Οι… Μαλδίβες των Κυκλάδων

Τα Κουφονήσια είναι ένας ονειρεμένος προορισμός των Μικρών Κυκλάδων, ο Μάκης Ζούμπος, μέσα από το ταξιδιωτικό του blog μας ταξιδεύει σε όμορφους προορισμούς και τους αναδεικνύει μέσα από την χαρακτηριστική ματιά του. Προ λίγων εβδομάδων είχαμε δει το βίντεο που έφτιαξε με μεράκι, τώρα διαβάζουμε το οδοιπορικό του, ο λόγος στον ίδιο:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος καταλαβαίνουμε ότι η καλοκαιρινή σεζόν είναι εδώ, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μικροί και μεγάλοι πλημμυρίζουν τις ελληνικές παραλίες, οι πρώτοι τουρίστες καταφτάνουν στους προορισμούς τους και, φυσικά, τo feed μας στο Instagram αλλά και σε όλα τα social media γεμίζει σχεδόν αποκλειστικά με φωτογραφίες και βίντεο από τις λαμπερές διακοπές.

Στο θέμα μας όμως…Μιλάμε για τα Κουφονήσια, μιλάμε για τον παράδεισο!

Αλλά, αφού θα πούμε δυο-τρία πραγματάκια για το υπέροχο αυτό νησί, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα Κουφονήσια δεν είναι… αμέτρητα. Δύο είναι όλα κι όλα. Το άνω και το κάτω. Αυτά για να γνωριζόμαστε σιγά-σιγά. 

Παλιότερα ήταν ο ιδανικός προορισμός για κάμπινγκ, παντού. Πλέον, οι κάμπερς απομονώνονται στο Κάτω Κουφονήσι, το οποίο έχει μόλις μία ταβέρνα, αλλά κάνει ακόμα πιο έντονη την αίσθηση του παραδείσου, της ξεγνοιασιάς και της απώλειας του χωροχρόνου. 

Το πρώτο πράγμα που θα σε μαγέψει εκεί είναι τα νερά. Νερά καθαρά, κρύα, πράσινα, τα οποία δεν μπορούσες ποτέ να πιστέψεις ότι θα βρεις στις Κυκλάδες κι ότι για να κολυμπήσεις σ’ αυτά θα έπρεπε να πας στο Ιόνιο. Όχι. Μιλάμε για απίστευτο χρώμα, γαλαζοπράσινο, το οποίο σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στο νησί, από το λιμάνι!

Απίστευτο χρώμα, γαλαζοπράσινο, το οποίο σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στο νησί, από το λιμάνι!

Το νησί αυτό είναι ευλογημένο για έναν ακόμη λόγο: Δεν θέλει αμάξι! Εκτός αν είσαι τελείως τεμπέλης και βαριέσαι να περπατήσεις 10-15 λεπτά για να διασχίσεις όλες αυτές τις εκπληκτικές παραλίες, όλα αυτά τα εξωτικά κολπάκια, κάποια από τα οποία νομίζεις ότι υπάρχουν εκεί μόνο για πάρτη σου! 

Αν δεν θες πολυκοσμία και γουστάρεις να την αράξεις με την κοπέλα σου ή την παρέα σου κάπου πιο απομονωμένα, μπορείς να αποφύγεις τις εξής τρεις παραλίες Φοίνικα, Φανό, Ιταλίδα, οι οποίες έχουν άμμο, αρκετό κόσμο και βρίσκονται στη σειρά. 

Μην μου πεις ότι θες αμάξι για αυτό το πράγμα;! Μην το πάρεις, δεν βολεύει, χαλάει την αισθητική του νησιού και ίσως χαλάσει και το αμάξι σου στον χωματόδρομο.

Για το βράδυ ή και το απόγευμα οι επιλογές δεν είναι άπειρες, αλλά είναι επαρκείς για να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Να ξεκινήσεις από τα… ρακομελάδικα, ένα γραφικό πλακόστρωτο στενό με ρακομελάδικα, μπαράκια κλπ, ή να πας για ρομαντικό ποτό στον Μύλο, όπου το φωτισμένο μπαράκι με θέα τα μισά Κουφονήσια και η απαλή μουσική δημιουργούν το ιδανικό σημείο διασκέδασης για εσένα και την κοπέλα σου.

Ένα γραφικό πλακόστρωτο.

Ξεκίνα από τα… ρακομελάδικα αν είσαι μερακλής.

Στην αναμονή για ένα τυλιχτό…σουβλάκι.

Άνω Κουφονήσι by night

Μαγευτική η Αυγουστιάτικη πανσέληνος με το φεγγάρι να χτενίζει τη νύχτα.

Αν δεν έχεις επισκεφτεί τα Κουφονήσια, στα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν θες να πας με την κοπέλα σου, καλό θα είναι να προλάβεις μέχρι τέλη Ιουλίου. Αν θες να πας με την παρέα σου, μπορείς να πας και Αύγουστο. Αν βρεις…

Αν είσαι κάμπερ και δεν γουστάρεις πολλά-πολλά, άραξε στο Κάτω Κουφονήσι, κι αν θες, πέρνα καμιά βόλτα με το καΐκι να γνωρίσεις κάθε σπιθαμή του νησιού.

Παραλία Νερό

Μεγάλη επιμήκης παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο.

Προτιμάτε από τους περισσότερους επισκέπτες, δεδομένου της ομορφιάς της και ότι η λάντζα κάνει την δεύτερη στάση της στην μία άκρη της.

Σε ένα αρκετά πλατύ σημείο της παραλίας υπάρχει μία όαση με φοίνικες και τεράστια αλμυρίκια.

Καθημερινά ανά μία ώρα η λάντζα από το Πάνω Κουφονήσι μεταφέρει επισκέπτες. Κάνει 2 στάσεις. Πρώτη στάση στην Παναγιά, στον παλαιό οικισμό και δεύτερη στάση στην παραλία Νερό.

Άποψη της παραλίας Νερό στο κάτω Κουφονήσι

Άποψη της παραλίας Νερό στο κάτω Κουφονήσι

Που μείναμε:

“Akrogiali Rooms”

Ένα κλασσικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Κουφονήσι. Η εσωτερική του διακόσμηση σε παραπέμπτει σε ταινία του Ψάλτη και του Γαρδέλη αλλά ας μην είμαι υπερβολικός. Εξάλλου, δεν το αγοράζεις…

Το μεγαααααααάλο ατού είναι η απόσταση της παραλίας Άμμος που κυριολεκτικά είναι πολύ μικρή. Η θέα ειδικά στα δωμάτιο 8 της διαμονής μας, σου κόβει την ανάσα. Από εκεί βλέπεις το νησί Κέρος και το Κάτω Κουφονήσι. Τέλος, οι ιδιοκτήτες είναι ευγενικοί και πολύ φιλόξενοι.

Άποψη του καταλύμματος υπάρχει στο ρεπορτάζ μου μέσα από το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

Εξωτερική απόψη του Ακρογιάλι Rooms

Άποψη του εσωτερικού του δωματίου Νο. 8

Η βεράντα του δωματίου.

Η βαθμολογία μου:

4 – Πολύ καλό

Τοποθεσία 5

Καθαριότητα 3,6

Εξυπηρέτηση 4

Τιμή 4,8

Κείμενο και Φωτογραφίες: Μάκης Ζούμπος

Advertisement

Must See

More in Ταξίδια