Connect with us

Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Παναθηναϊκός στον τελικό με Άγιο… Ντραγκόφσκι

Η σειρά των ημιτελικών για το κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα μνημονεύεται για πολύ καιρό, χθες 21/2, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» είδαμε έναν αγώνα θρίλερ με δυο ομάδες που τα έδωσαν όλα για να περάσουν στον τελικό. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, η παράταση τελείωσε 1-2 ξανά υπέρ του ΠΑΟΚ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Παναθηναϊκός με φύλακα-άγγελο τον Βαρθολομαίο Ντραγκόφσκι επικράτησε με σκορ 6-5.

Ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερος από τους Πράσινους και προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72΄με τον Ζίβκοβιτς, το γκολ αυτό έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση, εκεί οι φιλοξενούμενοι έβαλαν και δεύτερο γκολ με τον Κεντζιόρα στο 105’, όμως ο Λημνιός στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης μείωσε σε 1-2 κι έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη φάση στο 13’ με τον Σβαμπ, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπιασε την κεφάλια του, ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του καλή φάση στο 34΄με τον Ιωαννίδη χωρίς όμως να έχουν κάτι θετικό. Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και είχε διπλή ευκαιρία στο 48’. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 64΄με τον Κωνσταντέλια που προσπάθησε να βρει τον Ζίβκοβιτς, η πίεση του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε γκολ στο 72’ όταν ο Ότο βρήκε τον δραστήριο Ζίβκοβιτς που νίκησε τον Ντραγκόφσκι. Στο 86’ ο ΠΑΟΚ ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον  Οζντόεφ χωρίς όμως να κάνει κάτι καλό.

Στην παράταση του αγωνα, οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου της παράτασης έκαναν το 0-2, όταν ο Κεντζιόρα πήρε καρφωτή κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και νίκησε τον Ντραγκόφσκι, στο 115’ όλο το γήπεδο «πάγωσε» βλέποντας τον Μπάμπα να πέφτει πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη, η διακοπή του αγώνα κράτησε αρκετά λεπτά με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ να μπαίνουν εσπευσμένα τον αγωνιστικό χώρο και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο Παναθηναϊκός με τον Λημνιό έστειλε τον αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι όταν στο 120’+9’, πήρε την ασίστ απ’ τον Αράο και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Παναθηναϊκός με τον Βαρθολομαίο Ντραγκόφσκι φύλακα-άγγελο να αποκρούει τρία πέναλτι επικράτησε με 6-5 και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Άρης – Παναιτωλικός.

 

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:
Σπόραρ           Απόκρουση Κοτάρσκι
Κουλιεράκης      0-1
Γερεμέγεφ        1-1
Μουργκ           1-2
Μπακασέτας       2-2
Κεντζιόρα        2-3
Κώτσιρας         3-3
Μεϊτέ            3-4
Μλαντένοβιτς     4-4
Ντεσπόντοφ       Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Λημνιός          άουτ
Οζντόεφ          Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Μαντσίνι         5-4
Μάρκος Αντόνιο   5-5
Αράο             Δοκάρι
Γιόνι Ότο        Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Σένκεφελντ       6-5
Σαμάτα           άουτ

 

Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: 16’ Μπακασέτας, 68’ Ζέκα, 82’ Παλάσιος – 23’ Μπράντον, 51’ Μεϊτέ, 90’+2’  Ντεσπόντοφ, 97’ Οζντόεφ. 100’ Κουλιεράκης, 111’ Μουργκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ λ. τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (86’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τρ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, (74’ Ντεσπόντοφ) Μπράντον Τόμας (73’ Σαμάτα).

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο