Connect with us

Ταξίδια

Μάνη… Σκληρή πέτρα, ζεστή καρδιά

Ο Μάκης Ζούμπος μας ταξιδεύει μέσα από το ταξιδιωτικό του blog, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, όμορφα κείμενα μέσα από την ματιά ενός ταξιδιώτη που ανακαλύπτει τις ομορφιές τις κάθε περιοχής που επισκέπτεται. Για αρχή ο Μάκης, μας δείχνει την Μάνη:

Το πανέμορφο Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο και ο επισκέπτης φεύγει από εκεί γεμάτος εικόνες και όμορφες αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό.

Η ιστορική περιοχή της Αρεόπολης, διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821. Από την πλατεία του χωριού, στις 17 Μαρτίου 1821, οι Μανιάτες όρθωσαν το λάβαρο της επανάστασης και από τότε κάθε χρόνο οι κάτοικοι γιορτάζουν με λαμπρότητα την επέτειο της εξέγερσης κατά των Τούρκων.

(Αρεόπολη: Επιβλητική και αγέρωχη.)

Η σημαία της Εθνεγερσίας της Αρεόπολης ήταν λευκή με εθνικά σύμβολα η οποία εκτίθεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών.

Φημίζεται, για τις υπέροχες παραλίες του- απόμερες και μη, με άμμο, με βότσαλο και πέτρα, ικανές να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση- , την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, καθώς και την ποιότητα του φαγητού και το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνας και τα εστιατόρια της χωριού.

(Κότρωνας – Η καρδιά της Λακωνικής Μάνης)

Aυτά για την ώρα φίλοι μου. Αν σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, κοινοποίησε το άρθρο μου στα δικά σου social media. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, φιλιά πολλά!

Κείμενο και Φωτογραφίες: Μάκης Ζούμπος

Advertisement

Must See

More in Ταξίδια