Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μαρόκο και Κροατία στους «16»

Το Μαρόκο πέρασε στους «16» μετά από 36 χρόνια! Η Αφρικανική ομάδα, τελείωσε αήττητη στον όμιλο και μπορεί να ελπίζει σε μια καλή πορεία στην συνέχεια στα γήπεδα του Κατάρ.\

Το Μαρόκο επικράτησε 2-1 του αξιόμαχου Καναδά. Κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στον αγώνα, μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ζιγιές. Ο Καναδάς προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση και το κατάφερε στο 15’ αλλά, δεν μπόρεσε να το μεταμόρφωση σε γκολ. Αντίθετα, οι Μαροκινοί στο 23’ κατάφεραν και έκαναν το 2-0 με τον Εν-Νεσίρι. Στο 40’ όμως, ο Καναδάς, κατάφερε και σκόραρε με αυτογκόλ μετά από σύγχυση στην άμυνα.

Στο 2ο μέρος, ο Καναδάς μπήκε καλύτερα και ήθελε, έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά, οι Αφρικανοί άντεξαν την πίεση και στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16».

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61’ Κονέ), Οσόριο (65’ Λαριέα), Καγιέ (60’ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60’ Ντέιβιντ), Χόιλετ (76’ Γουόδερσπουν).

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπουνού, Χακίμι (85’ Ζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουνάχι (77’ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπίρι (65’ Αμαλάχ), Ζιγιές (76’ Χαμπντάλα), Εν-Νεσίρι, Μπουφάλ (65’ Αμπντουκλάλ).

Η λευκή ισοπαλία, έστειλε τους Βέλγους σπίτι τους και τους Κροάτες να παραμένουν στο Κατάρ.

Τα ημίχρονα ήταν μοιρασμένα, στο πρώτο μέρος, οι Κροάτες επικράτησαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια φάση γκολ, ενώ τους ακυρώθηκε και πέναλτι μέσω VAR.

Στο 2ο μέρος, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, πέρασε τον Ρομέλου Λουκάκου για να αλλάξει την κατάσταση και η ομάδα του ξεκίνησε να πιέζει τους Κροάτες, ο Βέλγος επιθετικός, στο 60’, το 87’ και το 89’ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά, δεν βρήκαν στόχο τα σουτ.

Το τελικό 0-0, άφησε τους Βέλγους την πίκρα της επιστροφής και τους Κροάτες με την χαρά της συνέχειας στο τουρνουά.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+1΄ Μάγερ), Κράμαριτς (64΄ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64΄ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72΄ Τίλεμανς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ (87΄ Εντέν Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59΄ Τ. Αζάρ), Μέρτενς (46΄ Λουκάκου), Καράσκο (72΄ Ντοκού)

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο