Connect with us

Euroleague

Μείον 2 νίκες και πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

Ανήμερα του τελευταίου του αγώνα στην κανονική περίοδο της Euroleague με την Παρτιζάν (14/04, 21:30) ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή για παράβαση των κανονισμών περί του Financial Fair Play, με ποινή αφαίρεσης δύο νικών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και χρηματικό πρόστιμου οποίο δεν έγινε ακόμα γνωστό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague Basketball:

Ο Παναθηναϊκός και η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έφτασαν σε συμβιβασμό που επιβάλλει στον ελληνικό σύλλογο τόσο αθλητικές όσο και οικονομικές κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 και άρθρου 8 των κανονισμών του FSFPR και του άρθρου 60 του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague Basketball.

Η αθλητική κύρωση συνίσταται σε αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο στην κατάταξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης είναι μια επιτροπή που ελέγχει την οικονομική απόδοση των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους σχετικούς κανονισμούς.

Κατά την επιβολή της κύρωσης, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης αξιολόγησε θετικά τη συνεργασία και τη διαφάνεια του συλλόγου κατά τη διαδικασία εξέτασης. Η αθλητική κύρωση, με αφαίρεση δύο νικών, θα εφαρμοστεί στην τελική βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 της EuroLeague και δεν θα έχει άμεση επίδραση σε καμία αντίπαλη ομάδα ούτε σε ατομικά και ομαδικά στατιστικά ή ρεκόρ.

Με την εξέλιξη αυτή ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει στην προτελευταία θέση.

Advertisement

Must See

More in Euroleague