Connect with us

Κοινωνία

Μείωση φόρων και φθηνή στέγαση για τους νέους

Δύο “πυλώνες” που αναμένεται να στηριχθούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Βρισκόμαστε ένα μήνα και κάτι πριν την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και το κυβερνητικό επιτελείου επεξεργάζεται το πλάνο εξαγγελιών που αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός ενόψει ενός χειμώνα που προβλέπεται βαρύς. Δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις αλλά δεδομένες θεωρούνται οι εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 713 στα 752 ευρώ, μαζί με μειώσεις φόρων και εισφορών και πρόγραμμα φθηνής στέγασης για τους νέους. Είτε με άτοκο δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας, είτε με το μοντέλο “rent to own” το οποίο περιλαμβάνει ενοικίαση για ορισμένο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα αγοράς του ακινήτου πριν τη λήξη της μίσθωσης. Ουσιαστικά θα επιχειρηθεί επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής, που έχει παγώσει από τον ΟΑΕΔ εδώ και μία δεκαετία.

Παράλληλα αναμένεται να δρομολογηθούν και εναλλακτικά πακέτα στήριξης όπως fuel pass 3, νέο και αυξημένο επίδομα θέρμανσης και νέα επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Φυσικά και καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (όποτε και αν γίνουν εκλογές) υπάρχει το ενδεχόμενο περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα θέλοντας να παρουσιάσει ο ίδιος το κυβερνητικό έργο της ΝΔ στις αντίστοιχες περιοχές.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία