Connect with us

Ποδόσφαιρο

Μονόδρομος το κύπελλο για «Φενέρ» και «Μπασάκ»!

Γειά σας και χαρά σας, εδώ είμαι πάλι! Έκανα τις διακοπές μου λίγες μέρες και επέστεψα. Μην περιμένετε πολλά-πολλά πρώτη μέρα, πάμε στα παιχνίδια μας και καλό καλοκαίρι να έχουμε…. Νορβηγία, Φινλανδία, Τουρκία σήμερα στο «μενού» και καθόλου ρίσκο στις επιλογές μου.

18:30 Στάμπαεκ – Ρόζενμποργκ

Πρώτη επιλογή από Νορβηγία και αγώνα δίχως φαβορί μάλιστα. 4-2-2 με 12-15 η Στάμπαεκ και όγδοη στην βαθμολογία, υποδέχεται την ένατη Ρόζενμποργκ, όπου μετράει ρεκόρ 3-3-4 και 12-13 τέρματα.

Δύο οι βαθμοί που τις χωρίζουν τις δύο ομάδες και όποια καταφέρει να πάρει το «τρίποντο», θα μπει στο δρόμο για ένα Ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Αυτός είναι και ο στόχος τους εξάλλου, αφού το πρωτάθλημα είναι «όνειρο».

Με «κάτω» τα χέρια έχασε (1-3) η Στάμπαεκ την αγωνιστική που πέρασε από την Λίλεστρομ εκτός έδρας. Νίκη (4-0) και μάλιστα τεράστια από κάθε άποψη για την Ρόζενμποργκ κόντρα στην Χαμ Καμ. Χωρίς πολλά-πολλά, πάμε στο γκολ – γκολ εδώ και τίποτα άλλο!

18:30 Μαριέχαμν – Σεϊναγιόεν

Πάμε στους «ψαράδες» τώρα. Ναι για Φινλανδία μιλάω, αφού το εθνικό τούς σπορ είναι το ψάρεμα. Έχουν και ποδόσφαιρο όμως, όπου θα μας απασχολήσει για κάνα μήνα ακόμα, μέχρι να αρχίσουν τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μια να πάμε προς τα εκεί.

Το πάλεψε η Μαριέχαμν το παιχνίδι με την Χόνκα πριν λίγες μέρες, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον «βαθμό». Η ήττα (1-2) αυτή, την άφησε στην στον «πάτο» της βαθμολογίας (ισόβαθμη με την Βάασα) με ρεκόρ 1-3-6 και 11-17 τέρματα, με την παραμονή στην κατηγορία, να είναι από νωρίς, πολύ δύσκολη υπόθεση.

Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους, έχουν κάνει ένα ξεκίνημα, όπου ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν. Η εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Βάασα την αγωνιστική που πέρασε, τους έχει δευτέρους και στο μείον «ένα» από την κορυφή, με ρεκόρ 7-3-0 και 13-3 τέρματα.

Εκπληκτικό ξεκίνημα λοιπόν για την Σεϊναγιόεν και σήμερα είναι δίκαια το φαβορί κόντρα στην  Μαριέχαμν που έχει κάποια αγωνιστικά προβλήματα για το δύσκολο αυτό παιχνίδι. Η λογική λέει «διπλό» την δεδομένη χρονική στιγμή. Το ποδόσφαιρο όμως, δεν έχει καθόλου λογική και οι φιλοξενούμενοι που ναι μεν πάνε για τίτλο, αλλά δεν είναι μαθημένοι στον…πρωταθλητισμό.

Κάποια στιγμή θα κάνουν ένα «στραβό» αποτέλεσμα και αυτός είναι και ο λόγος που θα βάλω κάλυψη στο ποντάρισμα μου. 2Χ με δύο ως τέσσερα τέρματα λοιπόν και πάμε παρακάτω.

20:45 Φενέρμπαχτσε – Μπασάκσεχιρ

Με Τουρκία θα κλείσω τις επιλογές μου για σήμερα και τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις «Φενέρ» και «Μπασάκ». Οι δύο ομάδες δεν έκαναν καλή χρονιά από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα να πάνε «στράφι» τα πολλά λεφτά που ξόδεψαν φέτος.

Ειδικά η «Φενέρ» που έδωσε πολλά, ώστε να φέρει παίκτες που θα τις δώσουν το πρωτάθλημα. Αυτό δεν έγινε, αφού τερμάτισε δεύτερη (πίσω από την Γαλατάσαραϊ) και για να «σώσουν» την χρονιά θέλουν το κύπελλο.

Κύπελλο θέλει και η «Μπασάκ» όμως. Τόσο για να κλείσει ιδανικά την χρονιά της, όσο και για να πάρει ένα Ευρωπαϊκό «εισιτήριο» που δεν κατάφερε να πάρει μέσο πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε σημείο εδώ πέρα, αφού θα γίνει μεγάλη μάχη και τα πάντα είναι «ρευστά». Πάμε στο αμφίσκορο εμείς για να πληρωθούμε και ας κάνουν ότι θέλουν από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες.      

 

Συνοπτικά προτείνω

18:30 Στάμπαεκ – Ρόζενμποργκ : G – G (1,80 – 1,95)

18:30 Μαριέχαμν – Σεϊναγιόεν : 2X / over 2,5 (2.35 – 2,50)

20:45 Φενέρμπαχτσε – Μπασάκσεχιρ : G – G (1,85 – 1,95)

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο