Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Απόλυτος ρέκορντμαν ο Ρονάλντο-Δίκαια την νίκη η Βραζιλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μπορεί να μην αγωνίζεστε πλέον στην Manchester United, αλλά, έγραψε ακόμη ένα ρεκορ, έγινε ο μοναδικός στα χρονικά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη, που έχει σκοράρει σε 5 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (2006 Γερμανία, 2010 Νότια Αφρική, 2014 Βραζιλία, 2018 Ρωσία και 2020 Κατάρ)!

Η Πορτογαλία πήρε την νίκη, αλλά οι Γκανέζοι παραλίγο να κάνουν την έκπληξη και να έφευγαν με κάτι θετικό από το Στάδιο «974» της Ντόχα.

Το πρώτο ημίχρονο, είχε καλές στιγμές και για τις δυο ομάδες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 10’ παραλίγο να κάνει το 1-0, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, 3 λεπτά αργότερα, έστειλε τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι μετα την εκτέλεση κόρνερ.

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η Γκάνα ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά, έμεινε ακίνδυνοι μέχρι το σφύριγμα από τον διαιτητή για το ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, η Πορτογαλία ήθελε να βάλει κάποιο γκολ για να φύγει η πίεση από πάνω της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι στο 68’ και ο ίδιος το μετέτρεψε σε γκολ, όμως 7 λεπτά αργότερα ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε για τους Γκανέζους, μάλλον το γκολ αφύπνισε τους Πορτογάλους και σε ένα δίλεπτο έκαναν το 1-1, 3-1! Τα γκολ των Ζοάο Φέλιξ στο 78’ και του Λεάο στο 80’ έδωσαν μαξιλαράκι ασφαλείας, γιατί όπως φάνηκε και με το γκολ του Μπουκαρί στο 89’, η Γκανέζοι αν είχαν λίγο χρόνο παραπάνω μπορεί και να ισοφάριζαν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77΄ Λεάο), Οτάβιο (56΄ Γουίλιαμ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88΄ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο (88΄ Ράμος), Μπ. Σίλβα (88΄ Παλίνια)

ΓΚΑΝΑ (Ότο Άντο): Ζίγκι, Αμαρτέι, Σεϊντού (66΄ Λάμπτεϊ), Τζικού, Σαλισού (90΄+2 Σεμένιο), Μπάμπα, Σαμέντ (90΄+2 Κίερεχ), Πάρτεϊ, Κούντους (77΄ Μπουκάρι), Ινάκι Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77΄ Τζόρνταν Αγιού)

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Βραζιλία αντιμετώπισε την Σερβία, οι Βραζιλιάνοι ήθελαν την νίκη και αυτό το έδειξαν μέσα στο γήπεδο με τους Σέρβους να αμύνονται και να προσπαθούν με κάποιες αντεπιθέσεις να βάλουν κάποιο γκολ.

Ο Ριτσάρλισον με δυο γκολ έδωσε την νίκη στους Βραζιλιάνους και τους Σέρβους να μένουν με την πολύ καλή προσπάθεια.

Η Βραζιλία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έκανε πράξη τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν, οι Σέρβοι από την άλλη μπορεί να πήγαν στο ημίχρονο με το “Χ”, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να καταφέρουν να πάρουν κάποιο βαθμό.

Ο Ριτσάρλισον μέσα σε 10 λεπτά (στο 63′ και στο 73′) έκανε πράξη τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και έδιωξε την πίεση που υπήρχε στην ομάδα. Οι Σέρβοι λίγα λεπτά αργότερα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-1 με επίθεση διαρκείας, αλλά, δεν κατάφεραν να βάλουν κάποιο γκολ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Αντενόρ Λεονάρντο Μπάκι): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους, Ρισάρλισον

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Βάνια Μίλινκοβιτς – Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Λούκιτς, Γκούντελι, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Μλαντένοβιτς, Τάντιντς, Μίτροβιτς

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο