Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Η ανασκόπηση των σημερινών αγώνων

Εντυπωσιακά άνοιξε η σημερινή ημέρα των αγώνων, με την Αγγλία να δείχνει τα δόντια της στο Ιράν και να επικρατεί με το εντυπωσιακό 6-2.

Παρά τα τηλεοπτικά προβλήματα με το Ant1+, ο αγωνας μετάδοθηκε μέσα από την σελίδα του καναλιού και έτσι ο κόσμος είδε τον αγώνα με τα “Λιοντάρια” να βγάζουν φωτιές.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ξεκίνησε κάπως χαλαρά και από ένα σημείο και μετά κέρδιζαν χώρο στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Αλί Μπεϊρανβάντ μόλις 8ο λεπτό, και με την αντικατάσταση του από τον Χοσεΐν Χοσεϊνί, βοήθησε τους Άγγλους να πάρουν κεφάλι στον αγώνα.

Τα γκολ των Μπέλιγχαμ στο 35’, Σάκα στο 43’ και Στέρλινγκ 45+1΄, έδειξαν ότι οι “Άγγλοι” ήθελαν να καθαρίσουν το παιχνίδι από το 1ο ημίχρονο. Οι Ιρανοί είχαν μόλις μια καλή φάση στο πρώτο μέρος.

Στο 2ο ημίχρονο, πολύ πίστευαν ότι τα “Λιοντάρια” θα έριχναν τον ρυθμό τους, αυτοί όμως συνέχισαν εκεί που τελείωσαν και με τα Σάκα στο 63’, έκανε το 4-0, οι Ιρανοί, έκαναν το 4-1 με τον Ταρεμί μόλις 2 λεπτά αργότερα, όμως, αυτό έδωσε ώθηση στους Άγγλους να συνεχίσουν και με τα γκολ Ράσφορντ στο 71’ και Γκρίλις στο 90’ έκαναν το 6-1, με τους Ιρανούς να κάνουν το 6-2 στο 113’ ξανά με τον Ταρεμί από την βούλα του πέναλτι.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70΄ Ντάιερ), Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (70΄ Φόντεν), Σο, Σάκα (70΄ Ράσφορντ), Κέιν (75΄ Γουίλσον), Στέρλινγκ (71΄ Γκρίλις)

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20΄ λ. τρ. Χ. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί (63΄ Τοραμπί), Τζαχανμπάκς (46΄ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Τσεσμί (46΄ Καναάνι), Καρίμι (46΄ Εζατολάχι), Μ. Χοσεϊνί, Νουρολαχί (77΄ Αζμούν)

Οι Ολλανδοί κατάφεραν και πήραν την νίκη με 2-0 εναντίον της Σενεγάλης στο φινάλε. 

Οι Σενεγαλέζοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά, δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ κάποιες από τις φάσεις που είχαν.

Οι Ολλανδοί φάνηκαν ποιο ψύχραιμοι στο τέλος, αν και οι Σενεγαλέζοι συνέχισαν να προσπαθούν να βάλουν κάποιο γκολ.

Στο τέλος, όμως χαμογέλασαν οι Ολλανδοί με τον Γκάκπο στο 84’ και τον Κλάασεν 99’.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντουάρ Μεντί, Κουλιμπαλί, Πάπε Αμπού Σισέ, Ιντρίσα Γκέιγ, Ναμπαλί Μεντί, Κουγιατέ (73’ λ.τρ. Πάπε Γκέιγ), Ντιά (69’ Ντιένγκ), Ντιατά (73’ Τζάκσον), Σαρ, Σαμπαλί, Ντιαλό (62’ Γιάκομπς).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Μπερχάους (79’ Κουπμάινερς), Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Γκάκπο (90’+4 Ντε Ρουν), Μπέρχβαϊν (79’ Κλάασεν), Γιάνσεν (62’ Ντεπάι)

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας, ΗΠΑ-Ουαλία, έληξε ισόπαλος 1-1, ο αγώνας ήταν μοιρασμένος, με το πρώτο ημίχρονο να ανήκει στους Αμερικανούς και να ανοίγουν το σκορ στο 36ο λεπτό με τον Τίμοθι Γουεά. 

Στο 2ο ημίχρονο, οι Ουαλοί, ξεκίνησαν καλύτερα και αυτό βοήθησε με την αλλαγή του Τζέιμς αντί του Μουρ. Με τους “Δράκους” να απειλούν, αλλά, να ισοφαρίζουν από την βούλα του πέναλτι, όταν ο έμπειρος Γκάρεθ Μπέιλ να κερδίζει το πέναλτι και τον ίδιο να το μετατρέπει σε γκολ.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπελχάτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74΄ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον, Μούσα (74΄ Ακόστα), ΜακΚένι (66΄ Άρονσον), Πούλισικ, Ριμ, Γουεά (88΄ Μόρις), Σάρτζεντ (74΄ Ράιτ).

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Ν. Γουίλιαμς (79΄ Τζόνσον), Ντέιβις, Μέφαμ, Ρόντον, Γουίλσον (90΄ Τόμας), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπερτς, Αμπάντου (90΄ Μορέλ), Τζέιμς (46΄ Μουρ).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο