Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Η Ισπανία διέλυσε την Κόστα Ρίκα-Εντυπωσίασε ο Καναδάς

Οι Ισπανοί δεν χαρίστηκαν στην Κόστα Ρίκα και την διέσυραν με 7-0.

Οι Ίβηρες, σίγουρα σκεπτόμενοι τις παγίδες που θα μπορούσαν να αποφύγουν, βλέποντας τις ήττες των Αργεντινών και των Ιαπώνων, μπήκαν ψυχωμένοι και δεν άφησαν την αντίπαλη ομάδα να σηκώσει κεφάλι.

Η 6η παρουσία της Κόστα Ρίκα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει κάποια από τα σχέδια της, αν θέλει να συνεχίσει πέρα από τους ομίλους.

Οι Ισπανοί, από την αρχή έδειξαν ότι δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για τους Κοσταρικανούς, μόλις στο 11’ με τον Γκάβι, έκαναν το 1-0, ο Ασένσιο στο 21’ έκανε το 2-0, ο Τόρες στο 31’ έκανε το 3-0 από την βούλα του πέναλτι, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Τόρες στο 56’ έκανε το 4-0 και όλοι κατάλαβαν ότι οι Ισπανοί είχαν όρεξοι για πολλά ακόμα γκολ. στο 75’ ο Γκάβι έκανε το 5-0, ενώ τα 2 τελευταία μπήκαν στο φινάλε του αγώνα με τον Σολέρ στο 90’ και τον Μοράτα στο 92’.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64΄ Μπάλντε), Γκάβι, Μπουσκέτς (64΄ Κόκε), Πέδρι (57΄ Σολέρ), Τόρες (57΄ Μοράτα), Ασένσιο (69΄ Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Μαρτίνες (46΄ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Κάμπελ, Μπόρχες (71΄ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61΄ Ρουίζ), Κοντρέρας (61΄ Σαμόρα)

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, το Βέλγιο με την Σταχτοπούτα του τουρνουά, Καναδά, μας χάρισαν έναν όμορφο αγώνα, με πολλές φάσεις, χαμένο πέναλτι και ένα πλασματικό σκορ με το Βέλγιο να χαμογελάει στο τέλος. Ο Καναδάς εντυπωσίασε και αν είχε βάλει το χαμένο πέναλτι στην αρχή του αγώνα, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

Ο Κουρτουά ήταν ο φύλακας-άγγελος των Βέλγων και σταμάτησε τις φάσεις των αντιπάλων του.

Το γκολ για το Βέλγιο, το έβαλε ο Μπατσουαγί στο 44ο λεπτό.

Στο 2ο ημίχρονο, οι Καναδοί συνέχισαν να πιέζουν, αλλά, η κούραση δεν βοήθησε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46′ Ονάνα), Καράσκο (46′ Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62′ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78′ Οπέντα)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81′ Οσόριο), Χόιλετ (58′ Λάριν), Μπιουκάναν (81′ Μίλαρ), Χάτσινσον (58′ Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαρέγια (74′ Αντεκούγκμπι)

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο