Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Κρύο αίμα η Κόστα Ρίκα-Μεγάλη νίκη το Μαρόκο

Κρύο αίμα έδειξε η Κόστα Ρίκα στον αγώνα με την Ιαπωνία και πήρε την νίκη με 1-0, η Σαμουράι έκανα τα πάντα σωστά εκτός από το γκολ, αυτό ήρθε στο 81’ από την Κόστα Ρίκα με τον Φούλερ.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάποια σοβαρή φάση στις εστίες των δυο ομάδων. Η Ιαπωνία μπορεί να απείλησε πρώτη, αλλά, δεν κατάφερε μα την μετουσίωση σε γκολ. Το 0-0 ήρθε φυσιολογικά και για τις δυο ομάδες.

Στο 2ο μέρος, οι Ιάπωνες μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη, αλλά, οι φάσεις μπορεί να απειλούσαν τον Νάβας, όμως δεν είχαν επιτυχία. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς για πετύχουν κάποιο γκολ και ποιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια φάνηκαν οι Κοσταρικανοί σε αυτό. Το 1-0 μπορεί να αδικεί τους Ιάπωνες, αλλά, όταν δεν μπορείς να σκοράρεις η μπάλα θα σε τιμωρήσει.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ, Μπόρχες (89` Σάλας), Τεγέδα, Τόρες (65` Αγκιλέρα), Κάμπελ (94` Τσακόν), Κοντρέρας (65` Μπένετ).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γκόντα, Γιαμάνε (62` Μιτόμα), Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο (46` Χ.Ιτο), Εντο, Μορίτα, Ντοάν (67` Τζ.Ιτο), Καμάντα, Σόμα (82` Μιναμίνο), Ουέντα (46` Ασάνο).

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρα, οι Μαροκινοί νίκησαν 2-0 τους Βέλγους. Οι Μαροκινοί δεν άφησαν το κακό Βέλγιο να πάρει μια ακόμη νίκη με την μέτρια απόδοση του. 

Μπορεί στο πρώτο μέρος, να ξεκίνησε καλύτερα, αλλά, οι Μαροκινοί διάβασαν καλύτερα τον αντίπαλο και κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι. Το Μαρόκο σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά, το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR επειδή 0 Σαΐς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 2ο μέρος, οι Μαροκινοί μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη, με ένα ασφυχτικό πρέσινγκ κατάφεραν με τον Σαμπιρί στο 73ο να κάνουν το 1-0 και τον Αμπουχάλ στο 92’ το 2-0.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ονανά (60′ Τίλεμανς), Βίτσελ, Θ. Αζάρ (75′ Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75′ Ντε Κετέλαρε), Ε. Αζάρ (60′ Μέρτενς).

ΜΑΡΟΚΟ: Ελ Καζούι, Χακίμι (67′ Σαμπίρι), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (78′ Ελ Γιαμίκ), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (67′ Ατιγιάτ), Ζιγές, Εν Νεσιρί (72′ Αμντχάλα), Μπουφάλ (72′ Αμπουχάλ).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο