Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Τα δάκρυα του Μέσι

Η Σαουδική Αραβία έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε 2-1 την Αργεντινή του Μέσι!

Μπορεί ο 35χρονος σούπερ σταρ Μέσι να άνοιξε το σκορ με πέναλτι -έπειτα από υπόδειξη του VAR για τράβηγμα στον Παρέδες- στο 10ο λεπτό, όμως οι Σαουδάραβες κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη – ανατροπή.

Οι Αργεντινή μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος και εκτός από το γκολ του Μέσι, έχασε την ευκαιρία να έχει μια νίκη σε μεγάλη έκταση, μιας και 3 φορές βρέθηκαν σε οφσάιντ, ο Μέσι στο 22ο λεπτό και ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 27’ και στο 35’.

Στο δεύτερο μέρος και με το εύθραυστο 1-0, οι Σαουδάραβες μπήκαν ποιο διαβασμένοι και πίεζαν την άμυνα της Αργεντινής.

Ο Σαλέχ Αλ Σέχρι έκανε το 1-1 στο 48’ και ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί πέντε λεπτά αργότερα, στο 53’ έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Η Αργεντινή έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά, το τελικό 2-1, άφησε τους ηττημένους προβληματισμένους και τους Σαουδάραβες στα ουράνια.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59′ Λισάντρο Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71′ Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59′ έντσο Φερνάντες), Πάπου Γκόμες (59′ Χουλιάν Αλβάρες), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Εβρέ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αλ- Μπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ (99′ Αλ-Μπουαράικ), Αλ-Σαρχάνι (90′ Αλ Μπουραίκ) , Αλ-Ταμπάκτι, Αλ-Μάλκι, Αλ-Νταουσάρι, Αλ-Σεχρί (78′ Αλ Γκανάμ), Κάνο, Αλ-Φαράχ (45′ Αλ Αμπέμπ, 89′ Αλ Αμρί) , Αλ-Μπουραικάν (89′ Ασίρι).

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας έμειναν στο «μηδέν» Δανία και Τυνησία.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Αφρικανούς να είναι πιο επικίνδυνοι στο πρώτο και τους Ευρωπαίους καλύτερους στο δεύτερο μέρος.

Η Τυνησία μπήκε ποιο επικίνδυνα στο πρώτο μέρος με τον Ντρέγκερ στο 11’, τον Τζεμπαλί στο 23’ και τον Λαϊντουνί στο 39΄να μην καταφέρνουν να βρουν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος, η επιθετικότητα άλλαξε χέρια, με τους Δανούς να χάνουν τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Στο 54’ ο Ολσεν ήταν σε θέση οφσάιντ, 2 λεπτά αργότερα, ο Ντόλμπεργκ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 και ο Ερικσεν στο 69’ με το σουτ του να το μπλάρει ο Τυνήσιος τερματοφύλακας.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Αντερσεν, Κιάερ (65΄ Γένσεν), Α. Κρίστενσεν, Μάελε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45΄+ Ντάμσγκααρντ), Ερικσεν, Σκοβ Ολσεν (65΄ Λίντσρεμ), Ντόλμπεργκ (65΄ Κορνέλιους), Ρ. Κρίστενσεν

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Αμπντί, Ταλμπί, Μεριά, Μπρον, Ντρέγκερ (88΄ Κεσχρίντα), Λαϊντουνί (88΄ Σασί), Σκίρι, Μπεν Σλιμάν (67΄ Σλίτι), Μσακνί (80΄ Μεζμπρί), Τζεμπαλί (80΄ Κενισί)

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο