Connect with us

Premier League

Ξέκοψε κάθε σενάριο πώλησης της Λίβερπουλ ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Τζον Χένρι

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε τη Δευτέρα (20/2) πως δεν σχεδιάζει πλέον να πουλήσει τον σύλλογο της Premier League, μολονότι οι ιδιοκτήτες της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ δήλωσαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι διερευνούσαν το ενδεχόμενο πώλησης.

Η Fenway Sports Group (FSG), η οποία ολοκλήρωσε το 2010 την εξαγορά του συλλόγου αντί 300 εκατομμυρίων λιρών (338 εκατ. ευρώ), δήλωσε πριν από τρεις μήνες ότι θα διερευνήσει την επιλογή να προσελκύσει νέους επενδυτές «…εάν ήταν προς το συμφέρον της Λίβερπουλ».

Μετά την αρχική δήλωση της FSG, ο πρόεδρος της Λίβερπουλ Τομ Βέρνερ τόνισε ότι δεν υπήρχε επείγουσα ανάγκη να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Ο Χένρι επικαλέστηκε το Boston Sports Journal σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (19/2), λέγοντας: «Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αφιερώματα για τη Λίβερπουλ, αλλά μένω στα γεγονότα:

Εμείς απλώς επισημοποιήσαμε μια συνεχιζόμενη διαδικασία.

Θα είμαστε για πάντα στην Αγγλία; Όχι. Πουλάμε τη Λίβερπουλ; Όχι. Μιλάμε με επενδυτές για τη Λίβερπουλ; Ναι. Θα συμβεί κάτι εκεί; Πιστεύω ότι ναι, αλλά δεν θα είναι πώληση. Έχουμε πουλήσει τίποτα τα τελευταία 20 και χρόνια».

Η μεγάλη αντίπαλος της Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ανήκει στην αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, διερευνά επίσης μια πώληση, με επιβεβαιωμένες προσφορές από το INEOS του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ και τον Σεΐχη Τζάσιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, γιό του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Premier League