Connect with us

Μπάσκετ

Ομάδα μπάσκετ Γυμνασίου Κοριτσιών στης ΗΠΑ αποκλείστηκε από όλα τα αθλητικά τουρνουά επειδή αρνήθηκε να αγωνιστεί ενάντια σε ομάδα με τρανς παίκτη

Η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του Mid Vermont Christian School (MVCS) έλαβε απαγόρευση συμμετοχής σε μελλοντικά τουρνουά, αφού αρνήθηκε να παίξει εναντίον μιας ομάδας μπάσκετ κοριτσιών που είχε στο ρόστερ της μια τρανς παίχτρια.

Η Ένωση Διευθυντών του Βερμόντ (VPA) εξέδωσε δελτίο τύπου τη Δευτέρα (13/03), ανακοινώνοντας ότι το MVCS απαγορεύεται πλέον να συμμετέχει σε όλες τις εγκεκριμένες από το VPA δραστηριότητες και τουρνουά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Βίκυ Φογκ είπε στο Fox Digital:

«Αποσυρθήκαμε από το τουρνουά γιατί πιστεύουμε ότι το να παίζουμε εναντίον ενός αντιπάλου που βιολογικά είναι άρρεν θέτει σε αμφιβολία το παιχνίδι, αλλά και την ασφάλεια των παικτριών μας. Το να επιτρέπεται σε τρανς παίχτριες να συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα δημιουργεί κακό προηγούμενο για το μέλλον του γυναικείου αθλητισμού γενικά».

Στην απόφαση της, η Ένωση Διευθυντών του Βερμόντ (VPA) αναφέρει αναφέρει ότι το MVCS παραβίασε του σχολικούς κανόνες με την άρνηση του να αγωνιστεί στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την VPA:

Ο Σύλλογος Διευθυντών του Βερμόντ δήλωσε ότι “ο νόμος της πολιτείας του Βερμόντ δίνει το δικαίωμα στους τρανς μαθητές να αγωνίζονται με την ομάδα της επιλογής τοὺς.”

Σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ, υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν στις τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν σε γυναικεία σχολικά αθλήματα. 

Advertisement

Must See

More in Μπάσκετ