Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ο Ιβάνκοβιτς στοχεύει να διδάξει την επιθετική νοοτροπία στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κίνας

Ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδα της Κίνας, Μπράνκο Ιβάνκοβιτς, από χθες Δευτέρα 10 Μαρτίου ξεκίνησε να προπονεί την εθνική ομάδα που διεκδικεί μια θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Προσεγγίζοντας το ρόλο του με ακλόνητη αποφασιστικότητα ο Ιβάνκοβιτς γνωρίζει τις τεράστιες προσδοκίες που τον βαραίνουν. «Η θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας παρουσιάζει μια τεράστια πρόκληση και μια βαθιά ευθύνη. Αλλά με την ακλόνητη υποστήριξη του προπονητικού μου επιτελείου, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και να ξεπεράσουμε αυτές τις υψηλές προσδοκίες», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Η κινεζική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γνώρισε ιστορικά χαμηλά τα τελευταία χρόνια, μετά από μια απογοητευτική πορεία στο πρόσφατο Ασιατικό Κύπελλο όπου δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που οδήγησε σε πρόωρο αποκλεισμό στη φάση των ομίλων. 

Έχοντας εμπιστευτεί το έργο της ανανέωσης της εθνικής ομάδας από την Κινεζική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CFA), ο διορισμός του Ιβάνκοβιτς έχει πυροδοτήσει ανάμεικτα συναισθήματα που κυμαίνονται από την προσμονή έως τον σκεπτικισμό μεταξύ των ένθερμων οπαδών και των αναλυτικών ειδήσεων.

Ο Ιβάνκοβιτς οδήγησε την εθνική ομάδα του Ομάν στο Κύπελλο Ασίας νωρίτερα το 2024. Ωστόσο, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει σε τρεις αγώνες των ομίλων. 

Το πιο επείγον καθήκον για τον Κροάτη προπονητή στο νέο του ρόλο είναι οι δύο ασιατικοί αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Σιγκαπούρη τον Μάρτιο, καθώς η εθνική ομάδα συγκεντρώνεται για τις προπονήσεις στο Shenzhen, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Νότιας Κίνας. 

Η ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σιγκαπούρη στο εκτός έδρας γήπεδο στις 21 Μαρτίου πριν φιλοξενήσει τους αντιπάλους στις 26 Μαρτίου στον δήμο Tianjin της Βόρειας Κίνας. 

Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε σε αλλαγές καθώς στο κάλεσμα των παιχτών άφησε εκτός γνωστά ονόματα όπως ο μέσος Γου Σι και ο επιθετικός Ταν Λονγκ. Ο προπονητής, μαζί με το επιτελείο του, παρακολουθεί στενά τους εγχώριους αγώνες για νέα ταλέντα.

«Ως προπονητής, η φιλοσοφία μου είναι να εφαρμόζω παθιασμένες και επιθετικές τακτικές στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα, αλλά η ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία και οι αρχές παραμένουν. Η Κίνα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα άφθονο ανεκμετάλλευτο ταλέντο και είναι καθήκον μας να αξιοποιήσουμε αυτή τη δεξαμενή δυνατοτήτων», είπε. «Μέσα από τον έλεγχο και τη βελτίωση της ομάδας μας, θα διασφαλίσουμε την ανάπτυξη μιας ποιοτικής ενδεκάδας».

Τρεις πολιτογραφημένοι παίκτες, οι γεννημένοι στη Βραζιλία επιθετικοί Fei Nanduo και Ai Kesen και ο γεννημένος στην Αγγλία αμυντικός Li Ke περιλαμβάνονται στη λίστα. Ο Ιβάνκοβιτς εκφράζει την χαρά του για τη συνολική βελτίωση στην ποιότητα των παικτών, αν και δεν ήταν στην πρώτη γραμμή του κινεζικού ποδοσφαίρου για μια δεκαετία.

 

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο