Connect with us

Σπορ

Ο Μπάιντεν θα παραχωρήσει συνέντευξη πριν τον τελικό του Super Bowl

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα παραχωρήσει συνέντευξη σε κανάλι του ομίλου Fox την Κυριακή πριν από το Super Bowl, ανέφερε ο τελευταίος σε δήλωσή του, αφού πρώτα ο Λευκός Οίκος είχε ισχυριστεί το αντίθετο.

«Ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε με την Fox Soul το βράδυ της Πέμπτης και στην αρχή υπήρξε κάποια σύγχυση. Η Fox Soul ανυπομονεί να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο για το Super Bowl την Κυριακή», δήλωσε εκπρόσωπος της Fox Corporation.

Η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιέρ, είχε υποστηρίξει πιο πριν ότι η Fox Corporation, ένας βραχίονας της συντηρητικής αυτοκρατορίας των ΜΜΕ του Αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, είχε ζητήσει να «ακυρωθεί» η συνέντευξη.

Σε ένα tweet είπε ότι ο 80χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος «χαιρόταν» που θα μπορέσει να μιλήσει «για το Super Bowl και σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των Αφροαμερικανών».

Το πιο γνωστό από τα κανάλια του ομίλου Fox είναι το Fox News, ένα κανάλι αποκλειστικά για ειδήσεις με μια σαφώς συντηρητική σύνθεση, του οποίου οι σχολιαστές και οι καλεσμένοι «στοχεύουν» τακτικά τον Τζο Μπάιντεν.

Παραδοσιακά, του τελικού του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου προηγείται συνέντευξη του νυν Προέδρου στο κανάλι που τον μεταδίδει.

Την εφετινή συνάντηση της Κυριακής (13/2), ανάμεσα στους Αρχηγούς του Κάνσας Σίτι και τους Αετούς της Φιλαδέλφειας, θα μεταδόσει το Fox. Πέρυσι, ο αγώνας είχε προσελκύσει περισσότερους από 99 εκατομμύρια θεατές.

Η συνέντευξη είναι μια ευκαιρία για τον ένοικο του Λευκού Οίκου να εμφανιστεί ελαφρώς πιο χαλαρός, να μιλήσει για τον αθλητισμό αλλά και να «γλιστρήσει» σε κάποια πολιτικά μηνύματα.

Οι εικασίες, πάντως, ήταν έντονες τις τελευταίες ημέρες για τη διεξαγωγή της συνέντευξης. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δέχεται συχνά ερωτήσεις από τον ανταποκριτή του Fox News στον Λευκό Οίκο, Πίτερ Ντούσι.

Πριν από μερικούς μήνες, πιστεύοντας ότι το μικρόφωνό του είχε κλείσει, ο Μπάιντεν είχε εκτοξεύσει μια βρισιά ως απάντηση σε μια από τις ερωτήσεις του, αλλά στη συνέχεια τον κάλεσε για να ζητήσει συγγνώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Σπορ