Connect with us

Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Στον τελικό του Conference League 

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και με την 2η νίκη του επί της Aston Villa στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έγινε η 2η ελληνική ομάδα που προκρίθηκε σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Την Τετάρτη 29 Μαϊου, στο γήπεδο της ΑΕΚ «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα η οποία απέκλεισε τη Μπριζ στον άλλο ημιτελικό.

Τα γκολ του Γιουσέφ Ελ Κααμπί στο 10΄ και το 81′ έδωσαν την μεγάλη πρόκριση στους «Ερυθρολευκους» που είχαν επικρατήσει 4-2 στον πρώτο αγώνα στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Ελ Κααμπί στο 10΄μετά από συνδυασμό Ποντένσε, Κίνι και ασίστ του τελευταίου στον ίδιο έκανε το 1-0, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή αλλά ήταν ακίνδυνη και ο Ολυμπιακός περίμενε να αδράξει την ευκαιρία να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση, χωρίς άγχος και στο 81΄ ο Ελ Κααμπί διαμόρφωσε το τελικό 2-0, κάνοντας τον ίδιο τον πρώτο σκόρερ στην διοργάνωση.

 

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι – Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ):
Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.

Advertisement

Must See

More in Europa Conference League