Connect with us

Πολιτική

Ο Ρίσι Σούνακ νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Είναι ο τρίτος Πρωθυπουργός σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, μετά και την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Η αντίπαλος του Πένι Μόρνταντ παραιτήθηκε από την διεκδίκηση της αρχηγίας των Τόρις δηλώνοντας πως “οφείλουμε στη χώρα μας, να εργαστούμε όλοι μαζί” και έτσι ο 42χρονος Σούνακ θα γίνει παράλληλα ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με καταγωγή από την Ινδία.

Ο πολυεκατομμυριούχος και πρώην χρηματιστής αναλαμβάνει σε μία από τις πλέον τεταμένες περιόδους με το ενεργειακό κόστος και τα επιτόκια να ανεβαίνουν συνεχώς, όπως και οι τιμές των τροφίμων, ενώ και η δημοσιονομική εικόνα του Η.Β. είναι κάκιστη. Έχει μπροστά του δύσκολο έργο ενώ οι πολίτες αγωνιούν και είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα κάγκελα του αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ρίσι Σούνακ διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ, έχει εργαστεί ως αναλυτής στη Goldman Sachs ενώ προέρχεται από οικογένεια που μετανάστευσε στη Βρετανία το 1960. Είναι παντρεμένος με την Ακσάτα Μέρθι, κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου Ναραγιάνα Μέρθι.

Advertisement

Must See

More in Πολιτική