Connect with us

Κοινωνία

Ο Τζόκοβιτς και η Μπονμάτι κέρδισαν το βραβείο Laureus

Ο Σέρβος θρύλος του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς ανακηρύχθηκε Αθλητής της Χρονιάς και η Ισπανίδα ποδοσφαιριστής Αϊτάνα Μπονμάτι κέρδισε το αντίστοιχο γυναικείο το βράδυ της Δευτέρας στα 25α βραβεία Laureus World Sports Awards που πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της ισπανικής πρωτεύουσας – το Palacio de Cibeles, ο Τζόκοβιτς είπε: “Είμαστε μεμονωμένοι αθλητές, αλλά κάθε επιτυχία οφείλουμε στην οικογένειά μας και στην ομάδα μας. Η ομάδα μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μου το 2023, που ήταν μια από τις καλύτερες εποχές της ζωής μου».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε τους τίτλους Αυστραλίας, Γαλλίας και US Open για να ανεβάσει τον αριθμό των Grand Slam στα 24, διέκοψε την αντίθεση με τους Λέο Μέσι, Μαξ Βερστάπεν, Έρλινγκ Χάαλαντ, Νόα Λάιλς και Μόντο Ντουπλάντις για να κερδίσει το διάσημο Βραβείο του 2024. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού από το παρελθόν και το παρόν, όπως η Τζέσικα Ένις-Χιλ, ο Μάικλ Τζόνσον και ο Έντουιν Μόουζες, πρώην ποδοσφαιριστές όπως οι Καφού, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Μαρσέλ Ντεσαϊλί και Ρουντ Γκούλιτ. και αθλήτριες συμπεριλαμβανομένων των Νάντια Κομανέντσι και Λι Σιαοπένγκ.

Η Μπονμάτι, η οποία βοήθησε την Ισπανία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023 και οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ένα double, ευχαρίστησε τις συμπαίκτριες της στη Βαρκελώνη και την εθνική ομάδα για τη βοήθειά τους στην κατάκτηση του βραβείου.

Στη συνέχεια, η Ισπανική Γυναικεία Ομάδα ποδοσφαίρου έλαβε το βραβείο Laureus της Παγκόσμιας Ομάδας της Χρονιάς μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Ο Jude Bellingham της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το βραβείο World Breakthrough of the Year, μετά την πρώτη του σεζόν με τον ισπανικό σύλλογο. Το βραβείο ήταν ένας επιπλέον λόγος για να πανηγυρίσουμε μετά το νικητήριο γκολ του κατά τη διάρκεια των τραυματισμών εναντίον της FC Barcelona το βράδυ της Κυριακής.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς κέρδισε το βραβείο Laureus World Comeback της Χρονιάς, αφού κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένου του έκτου τίτλου ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα μετά τη διετή απουσία της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η αθλήτρια του σκέιτμπορντ Arisa Trew αναδείχθηκε η Laureus World Action Sportsperson of the Year, ενώ η Diede de Groot ήταν η Laureus World Sportsperson of the Year με Αναπηρία μετά την καταγραφή του τρίτου συνεχόμενου Grand Slam ημερολογίου της.

Το Ίδρυμα του Ράφα Ναδάλ ανακηρύχθηκε νικητής του βραβείου Laureus Sport for Good για το έργο του στη βοήθεια ευάλωτων νέων στην Ισπανία και την Ινδία.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία