Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Αργεντινή!

Νίκησε στα πέναλτι 4-2 την Γαλλία στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών!

Ο τελικός ξεκίνησε με ένα ρεκόρ για τον Λιονέλ Μέσι, να γίνετε ο παίχτης με τα περισσότερα παιχνίδια στον θεσμό φθάνοντας τους 26 αγώνες και ρίχνοντας στην δεύτερη θέση των Λόταρ Ματέους.

Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 5ο λεπτό από την πλευρά της Αργεντινός με σουτ του Μακ Άλιστερ, ο ντι Μαρία στο 17’ επιχείρησε ένα σουτ έξω από την εστία, αλλά, δεν βρήκε στόχο, στο 20’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε φάουλ, αλλά, η άμυνα της Αργεντινής καθάρισε την φάση. Στην επόμενη φάση, η Αργεντινή κέρδισε πέναλτι, ο Ντι Μαρία ντριμπλάρε τον Ντεμπελέ με τον πρώτο να πέφτει στο έδαφος και τον Μέσι να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ από την βούλα του πέναλτι και να κάνει το 1-0. Στο 32’ ο Μακ Άλιστερ με σουτ εκτός εστίας προσπάθησε να κάνει το 2-0, αυτό ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον ντι Μαρία μετά από ασίστ που δέχθηκε από τον εξαιρετικό Μακ Άλιστερ και έκανε το 2-0. Στο 40’ ο Ντιντιέ Ντεσάν πήρε τα πρώτα δραστικά μέτρα βγάζοντας τους Ζιρού και Ντεμπελέ και στις θέσεις τους έβαλε τους Τουράμ και Μουανί για να αλλάξει την κατάσταση στον αγώνα. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γαλλία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και με το 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα σουτ του ντε Πολ στο 48’, στο 50’ η Γαλλία κέρδισε κόρνερ, αλλά, ο Μαρτίνες με πολύ καλή έξοδο κέρδισε την μπάλα και δεν άφησε να κινδυνέψει η εστία του. Στο 59’ η Αργεντινή απείλησε με τον Άλβαρες με σουτ στην εστία χωρίς να βρει στόχο, στο 64’ ο Ακούνια αντικατέστησε τον σκόρερ Ντι Μαρία. Ο Μουανί με κεφάλια στο 67’ απέτυχε να κάνει το 2-1 χωρίς να βρίσκει στόχο. ενώ στο 70’ ο Εμπαπέ προσπάθησε με σουτ έξω από την εστία χωρίς στόχο, στο επόμενο λεπτό, ο Ντεσάν έκανε διπλή αλλαγή με τους Ερναντέζ και Γκριεζμάν να βγαίνουν και στις θέσεις του να μπαίνουν οι Καμαβινγκά και Κομάν. Στο 79΄η Γαλλία κέρδισε πέναλτι, ο Εμπαπέ νίκησε τον Μαρτίνες και έκανε το 2-1, ενώ το επόμενο λεπτό ο ίδιος παίχτης έκανε το 2-2 βάζοντας “φωτιά” στον τελικό!

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με την Αργεντινή να παίρνει εκ νεόυ προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Μέσι στο 108′, οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην άμυνα της Γαλλίας μετά από σουτ του Λαουτάτο. Οι “Μπλε” δεν το έβαλαν κάτω και με τον απίθανο Κιλιάν Μπαπέ να ισοφαρίζει σε 3-3 κάνοντας παράλληλα το δεύτερο χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Τζοφ Χερστ.

Το 3-3 έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου η Αλπισελέστε κατέκτησε το 3ο της Παγκόσμιο Κύπελλο

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπαπέ – εύστοχο 0-1
Μέσι – εύστοχο 1-1
Κομάν – Απόκρουση Μαρτίνες 1-1
Ντιμπάλα – εύστοχο 2-1
Τσουαμενί – άουτ 2-1
Παρέδες – εύστοχο 3-1
Κόλο Μουανί – εύστοχο 3-2
Μοντιέλ – εύστοχο 4-2

Αργεντινή (Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (121′ Ντιμπάλα), Οταμέντι, Ρομέρο, Μολίνα (91′ Μοντιέλ), Μακ Άλιστερ, Φερνάντες, Ντε Πολ (102′ Παρέδες), Ντι Μαρία (64′ Ακούνια), Άλβαρες (Λ. Μαρτίνες), Μέσι.
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Ερναντέζ (71′ Καμαβινγκά), Ουπαμεκανό, Βαράν (113′ Κονατέ), Κουντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό (95′ Φοφανά), Γκριεζμάν (71′ Κομάν), Μπαπέ, Ντεμπελέ (41′ Κόλο Μουανί), Ζιρού (41′ Τουράμ).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο