Connect with us

Στοίχημα

Πολύ δυνατό φέτος το Γιουρόπα Λιγκ!

Καλημέρα φίλοι μου, ωραία μέρα σήμερα και μάλιστα είναι μια από αυτές που αρέσει σε όλους εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Από την αρχή του κιόλας φέτος το Γιουρόπα Λιγκ και με τα παιχνίδια που έγιναν στην φάση των ομίλων και με τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό, ήταν πιο συναρπαστικό και από το Τσάμπιονς Λιγκ! Ναι καλά διαβάσατε. Ρίξτε μια ματιά στις ομάδες που έπαιξαν στην διοργάνωση και σε αυτές που είναι τώρα στην φάση των «δεκαέξι» και θα καταλάβετε. Έτσι, αν και στο «μενού» υπάρχει και το Κόνφερενς απόψε, εγώ θα ασχοληθώ μόνο με αγώνας του Γιουρόπα!

19:45 Μπάγερ Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος

Η πρώτη μου επιλογή για σήμερα είναι από το εντός έδρας παιχνίδι της Λεβερκούζεν με την Φερεντσβάρος. Η ομάδα της Γερμανίας έκανε την μεγάλη ανατροπή στην Γαλλία κόντρα στην Μονακό και πέρασε στους «δεκαέξι», παρά την ήττα στην Γερμανία στο πρώτο ματς.

Νίκη 3-2 και πρόκριση στα πέναλτι για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, που από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της, πάει από το καλός το καλύτερο. Άνετη νίκη την Κυριακή με 4-1 επί της Χέρτα και η συνεχής αγωνιστικοί άνοδος του συλλόγου είναι κάτι που δεν προκαλέι έκπληξη, αν δει κάποιος τα τελευταία του παιχνίδια.

Η Φερεντσβάρος από την μεριά της τώρα, στην χώρα της είναι ασταμάτητη και ο τίτλος δύσκολα θα χαθεί. Στο 1-1 με την Μεζοκόβεσντ πριν λίγες δεν ήταν κακή. Ίσα-ίσα έκανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά η μπάλα την τιμώρησε. Στο παιχνίδι αυτό πάντως, ο τεχνικός της έβαλε μια ομάδα που πολύ δύσκολα θα την ξανά δούμε σε αγωνιστικό χώρο φέτος.

Στον όμιλο της στο Γιουρόπα και με αντιπάλους όπως την Μονακό, την Τράμπζονσπορ και τον Ερυθρό Αστέρα, ήταν εντυπωσιακή και πέρασε απευθείας στους «δεκαέξι».

«Ζευγάρι» με προϊστορία στην διοργάνωση και μάλιστα πρόσφατη. Μόλις πέρσι παίξανε με την Λεβερκούζεν να παίρνει την νίκη (2-1) στην Γερμανία και την Ουγγρική ομάδα να κάνει το ίδιο (1-0) στην έδρα της.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν βλέπω φαβορί, ούτε στο αποψινό ματς ούτε για την πρόκριση. Μπορεί οι «ασπιρίνες» να είναι σε ανοδική πορεία, αλλά 1,35 – 1,45 σε αγώνα νοκ-άουτ και μάλιστα σε μία διοργάνωση που οι…εκπλήξεις πάνε και έρχονται, να είναι πολλές, δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε.

Επικίνδυνη και σοβαρή ομάδα η Φερεντσβάρος  που μόνο τυχαία δεν έφτασε ως εδώ και αξίζει σεβασμό. Πάμε στο γκολ- γκολ με το αμφίσκορο  (2,20 – 2,35) και τίποτα παραπάνω. Εξάλλου έχει και δεύτερο παιχνίδι, ενώ μην ξεχνάτε πως δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ πλέον.

19:45 Ρόμα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Πάμε στην Ιταλία τώρα, εκεί όπου στο «Ολύμπικο» θα κοντραριστούν δύο ομάδες πολύ δυνατές και με στόχο να φτάσουν ως το τέρμα της «γραμμής». Με την καλύτερη ψυχολογία θα υποδεχθεί η Ρόμα την Σοσιεδάδ για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των νοκ-άουτ.

Η ομάδα του Μουρίνιο την Κυριακή πέτυχε μια τεράστια νίκη (1-0) επί της Γιουβέντους, όπου την ανέβασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας που δίνει το «εισιτήριο»  για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Και στο Γιουρόπα δεν τα πάει άσχημα.

Ανατροπή πρόκρισης (είχε χάσει 0-1 στην Αυστρία) πριν λίγες μέρες κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, με άνετη νίκη (2-0) στο «Ολύμπικο» και απόψε θα ψάξει βάσεις πρόκρισης στους «οκτώ».

Οι «βασικοί» που στα τελευταία του παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεν «πατάνε» καλά (μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά), πέρασαν εύκολα από τον όμιλο τους και μάλιστα ως πρώτοι. Δεν  είναι και λίγο πράγμα να αφήνεις δεύτερη την Μάντσεστερ εξάλλου.

Έτσι, πάνε με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στην Ιταλία και ένα σκορ που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στην έδρα τους μετά. 0-0 με την Κάδιθ την Παρασκευή.

Παιχνίδι χωρίς φαβορί λοιπόν απόψε στην Ιταλία, με δύο ομάδες που σίγουρα δεν θα «γκαζώσουν», μιας και υπάρχει ο επαναληπτικός. Η Ρόμα ειδικά που πάει τα παιχνίδια της σε ένα «τέμπο» χαμηλό και στην λογική Μουρίνιο. Μισό-μηδέν.

Βάσει λογικής και της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκονται  οι φιλοξενούμενοι, ούτε αυτοί θα ψάξουν τον γρήγορο ρυθμό και θα περιμένουν τις «στιγμές» τους. Εφικτό ένα ποντάρισμα στα δύο με τρία γκολ λοιπόν και θα πάμε σε αυτό. Από 1,95 μέχρι και 2,10 το βρίσκουμε.

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέτις

Τρίτη και τελευταία μου επιλογή είναι από ένα παιχνίδι όπου δεν σκοπεύω να κάνω καμία ανάλυση. Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι, ότι η Γιουνάιτεντ μετά την «εφτάρα» που δέχθηκε την Κυριακή από την Λίβερπουλ και τις πολλές «μουρμούρες» από τον κόσμο, είναι άγνωστο πως θα προσεγγίσει ο τεχνικός της το παιχνίδι απόψε με την Μπέτις και κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστική.

Δεν είναι εύκολο εξάλλου για ομάδες με το βεληνεκές της Γιουνάιτεντ, να προσπεράσουν έτσι απλά, ένα τέτοιο αποτέλεσμα και να πάνε πιο κάτω. Ο δεύτερός είναι οι τραγικές αποδόσεις του 1,35 – 1,40. Εντάξει βάσει brand – name, ιστορίας, τίτλων κ.λ.π. λογικό είναι να είναι φαβορί οι γηπεδούχος ομάδα, η Μπέτις όμως, δεν είναι «αμελητέα» ποσότητα.

Μιλάμε για μία κλασική Ισπανική ομάδα, όπου είναι ικανή για όλα, όπως και για μία ομάδα που πέρασε σαν πρώτη από τον όμιλο της, αφήνοντας πίσω Ρόμα, Λουντογκόρετς και Ελσίνκι. Όχι ότι οι δύο τελευταίες είναι «βαριά» ονόματα, αλλά το να βγεις πρώτος σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ, δεν είναι εύκολο.

Επίσης, οι Ισπανοί και σαν «αουτσάιντερ», θα μπουν  χωρίς άγχος στο ματς. Σε αντίθεση με την Γιουνάιτεντ. Πάμε απλά στο over 2,5 (1,70 – 2,00) λοιπόν και ας γίνει ότι θέλει από εκεί και πέρα.

ΥΓ. Αν κάποιός τώρα θέλει μια απόδοση πιο μεγάλη, το «διπλό» μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Μην ξεχνάτε, πως δεν υπάρχει πλέον το εκτός έδρας τέρμα, ενώ ακολουθεί και δεύτερο παιχνίδι…..                        

 

Advertisement

Must See

More in Στοίχημα