Connect with us

Basket League

Πρωταθλητής Ελλάδος για 14η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός παρά την οριστική διακοπή του αγώνα μετά από απόφαση των διαιτητών, κατέκτησαν για 14η φορά και 2η σερί στη ιστορία τους το πρωτάθλημα.

Στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και ενώ βρισκόταν μπροστά ο Ολυμπιακός με +28 (35-63) οι διαιτητές διέκοψαν (προσωρινά) τον αγώνα όταν μερίδα των οπαδών άναψε καπνογόνα μετατρέποντας την ατμόσφαιρα στο κλειστό γήπεδο σε αποπνικτική. Η ομάδα του Ολυμπιακού πήγε στα αποδυτήρια και περίμενε την απόφαση των διαιτητών. Λίγα λεπτά αργότερα οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του κλειστού για να συνεχιστεί ο αγώνας, με γηπεδούχους να γνωστοποιούν την απόφαση από τα μεγάφωνα και τον κόσμο -που μερίδα αυτού- να ξεκινά να αποχωρεί.

Μέρος αυτών ξεκίνησα να σπάει καθίσματα, να πετάει κροτίδες, ενώ άνοιξαν και κάποιους πυροσβεστήρες. Η οριστική διακοπή ήρθε όταν 100 οπαδοί του Παναθηναϊκού αρνιούνταν να αποχωρήσουν από το γήπεδο και οι διαιτητές πήραν την απόβαση της οριστικής διακοπής του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να πάρει την νίκη, με πολύ καλή επιθετική γραμμή και έχοντας ευστοχία από τα 6,75, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν. Στο 15΄ ξέφυγε η διαφορά με +16 (21-37) για τους φιλοξενούμενους, με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει ανήμπορος για να φύγει από τον αγώνα με κάτι καλό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τρίτη περίοδο αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι και έφθασε την διαφορά στο +28 (35-63). Εκεί ξεκίνησαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα επεισόδια που έφερε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Οι «Πράσινοι» λογικά θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με -2 βαθμούς και ποινή 3 αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Λι 3 (1), Γουίλιαμς 5 (1), Γκριγκόνις 4, Μαντζούκας 6 (2), Γκουντάιτις, Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 4, Παππάς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2), Λούντζης 3 (1), Φαλ 8, Βεζένκοβ 11 (1), Πίτερς 11 (3), Λαρεντζάκης, 4, Σλούκας 6 (2), Μπόλομποϊ 2, ΜακΚίσκ 8 (1).

Advertisement

Must See

More in Basket League