Connect with us

Στίβος

Πρόκριση στον τελικό της σφύρας για τον Φραντζεσκάκη – Εκτός ο Αναστασάκης

Με βολή στα 76,33 μ. ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πήρε την πρόκριση για τον τελικό της σφύρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έδειξε έτοιμος για τον τελικό πετυχαίνοντας την 8η καλύτερη επίδοση στα προκριματικά.

Ο Φραντζεσκάκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ δηλώνοντας:

«Έκανα καλή πρώτη βολή, στη δεύτερη προσπάθησα να κάνω ατομικό ρεκόρ για να πιάσω το όριο και νόμιζα ότι θα ρίξω 100 μέτρα και έκανα άκυρη. Την τελευταία την άφησα για να ξεκουραστώ για αύριο.

Για να είμαι ειλικρινής είμαι σε καλή κατάσταση και έριξα άνετα τα 76μ., όμως οι άλλοι είναι σε άριστη κατάσταση. Το μετάλλιο θα παίξει 81 μ., επομένως στόχος μου είναι μία καλή επίδοση, ένα ατομικό ρεκόρ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Τα 79 μ. είναι στόχος γιατί τα είχα στις τελευταίες προπονήσεις, το θέμα είναι να μου κάτσει η τέλεια τεχνική, η τέλεια βολή την τέλεια στιγμή».

Αντίθετα ο Μιχάλης Αναστασάκης με καλύτερη βολή στα 70,84 μ. δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό παρά το γεγονός ότι το φετινό του ρεκόρ είναι 78,15 μ., επηρεασμένος βέβαια και από τον τραυματισμό του.

Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είχα πει μετά το παγκόσμιο ότι θα παίξω πολύ με την ψυχολογία και τον εαυτό μου. Σήμερα κέρδισα τον εαυτό μου και έχασα μια πολύ ευκαιρία, η οποία ήταν σίγουρα στα μέτρα μου. Αντιμετωπίζω έναν τραυματισμό στην ηβική σύμφυση -συγνώμη για το emotion- και έχασαν τον ρυθμό μου, ειδικά με τα αποτέλεσματα μου μετά την Τρίπολη έχασαν. Έτσι, είπα ότι θα ρισκάρω στην τελευταία μου βολή, αλλά άνοιξαν τα χέρια και αποδείχθηκε μία χαμένη ευκαιρία, η οποία ήταν στα μέτρα μου σίγουρα.

 

Τώρα χρειάζομαι 4-6 εβδομάδες ξεκούρασης, γιατί ο τραυματισμός μου είναι σε επικίνδυνο σημείο. Πρέπει να να ξεκινήσει η νέα χρονιά χωρίς τραυματισμούς για αν έρθω στο επίπεδο που θέλω. Κρατώ από το 2022 ότι κατά κάποιο τρόπο έφτιαξα στην ψυχολογία μου, διασκέδαζα την προπόνηση» ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη: «Ο μικρός είναι πάρα πολύ καλός τον θαυμάζω πάρα πολύ και σίγουρα θα τα καταφέρει στον τελικό. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του κάτι που πρέπει να κάνω κι εγώ περισσότερο. Φέτος με ανέβασε πολύ ο υγιής συναγωνισμός που είχαμε. Σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να τον αφήνουμε μόνο του να ανέβουμε και οι δύο για την Ελλάδα».

Advertisement

Must See

More in Στίβος