Connect with us

Πόλο

Πόλο: Κορασίδες για… χρυσό στο Ευρωπαϊκό

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ15 προκρίθηκε -για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης- η εθνική υδατοσφαίρισης κορασίδων.

Το συγκρότημα του Γιώργου Τσόκα νίκησε 12-11 την Ουγγαρία σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό στο Ζάγκρεμπ, εξασφάλισε μετάλλιο και αύριο το βράδυ (30/6, 21:30) θα διεκδικήσει το χρυσό, απέναντι στη νικήτρια του αγώνα Ισπανία-Ιταλία.

Στο ξεκίνημα του ματς η ελληνική ομάδα προηγείτο και οι Μαγυάρες απαντούσαν, αλλά στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, ένα μακρινό σουτ της Κενέζ από πολύ πλάγια έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην Ουγγαρία (4-3).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η εθνική, αν και ισοφάρισε δύο φορές (4-4 και 5-5), αντιμετώπισε πρόβλημα με το πρέσινγκ των αντιπάλων της και βρέθηκε πίσω με διαφορά δύο τερμάτων (7-5 στο ημίχρονο και 8-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου).

Δύο γκολ της Κρασσά και μία πολύ όμορφη λόμπα της Ντούλη επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει προβάδισμα 9-8, αλλά η Πέτερ από τα 2μ. ισοφάρισε και το τρίτο οκτάλεπτο έληξε σε ισορροπία.

Μία εξαιρετική ενέργεια της Καραγιάννη, που “τράβηξε” πάνω της δύο παίκτριες και έδωσε πάσα… έτοιμο γκολ, επέτρεψε στην Αφροδίτη Μπιτσάκου να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ την εθνική (10-9), με τη 12χρονη παίκτρια του Αλίμου λίγο αργότερα να κερδίζει παλικαρίσιο πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε η Κρασσά για το +2.

Οι Μαγυάρες δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 11-10 και 12-11 (μεσολάβησε νέο πέναλτι της Νεφέλης Κρασσά, που είχε 4/4 και συνολικά έξι γκολ), αλλά η Λουπάκη απέκρουσε το τελευταίο σουτ και “σφράγισε” την ελληνική πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 4-3, 3-2, 2-4, 2-3

Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Βίνσε Τσίτσακι): Μίκολα, Κις 1, Ναγκικερέκι-Κερεκές 1, Ερντελι, Πέτερ 1, Σαλκάι, Ντιμίτροβιτς, Κενέζ 2, Κέστελι 4, Αλάκσα, Χετζλ 2, Παγιάν, Χόρβατ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Σαλέχ-Γανίμη, Κεπενού, Μούζη, Μπίκου, Κουνδουράκη, Σταυρίδου, Καραγιάννη 2, Κρασσά 6, Βάλβη, Μπιτσάκου 1, Ντούλη 3, Χέλμη, Λουπάκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Πόλο