Connect with us

Ποδόσφαιρο

Σαν Σήμερα το 1987, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 6-1

35 χρόνια έχουν περάσει, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό 6-1 για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Ο Ολυμπιακός είχε 5 ισοπαλίες και 5 ήττες προτελευταίος μέχρι εκείνη την στιγμή στην βαθμολογία.

Ο αγώνας είχε διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, στο γήπεδο των Σερρών, ο επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος, μπορεί το σκορ και εν γένη ο αγώνας να μην είχε κάποια μεγάλη σημασία, παρά το βαρύ σκορ, αν δεν είχε αγοράσει τους “Ερυθρόλευκους” ο Γιώργος Κοσκωτάς τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στο ξεκίνημα της σεζόν 1987-88. Το ρόστερ της ομάδας έχει αποψιλωθεί από τον Σταύρο Νταιφά και η απόκτηση παικτών στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου είναι αναγκαία. 

Ενώ, ο ΠΑΟΚ ήταν σε μια φάση αναδημιουργίας εξ ου και η συμφωνία του Χάρη Σαββίδη με τον Ολλανδό, Τάις Λίμπρεχτς, έναν προπονητή που δουλεύει με “μικρούς” ηλικιακά παίχτες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ποιο αποφασισμένος στο γήπεδο και δεν δυσκολεύτηκε να διαλύσει τον Ολυμπιακό που ακόμη βρισκόταν στον στάδιο της αναδιοργάνωσες. Το τελικό 6-1 μνημονεύεται ακόμη και σήμερα από τους οπαδούς του “Δικέφαλου”. Ο ΠΑΟΚ τερμάτησε στην 3η θέση με 39 βαθμούς και έχασε το πρωτάθλημα στο νήμα εκείνη την σεζόν από την Λάρισα (43 βαθμοί) και δεύτερη την ΑΕΚ με (40 βαθμοί).

Οι σκόρερ: 7′ Μπάνον (1-0), 14′ Μαυρομμάτης (2-0), 18′ Σίγγας (3-0), 41′ Μπανιώτης (4-0), 49′ Τσαλουχίδης (4-1), 74′ Μπορμπόκης (5-1), , 89′ Μπορμπόκης (6-1).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64′ Τσιπλάκης), Μπάνον (60′ Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46′ Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46′ Καπουράνης).

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο