Connect with us

Euroleague

Σαν σήμερα το 2002, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την 3η του Ευρωλίγκα

Σαν σήμερα το 2002, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Μπολόνια το 3ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο, αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν η Κίντερ Μπολόνα, που έπαιζε στο γήπεδό της και μπροστά στο κοινό της. Κανείς δεν στοιχημάτιζε ούτε ένα ευρώ υπέρ των «πρασίνων», όταν μάλιστα βρέθηκαν 14 πόντους πίσω από τους αντιπάλους τους (29-43), λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς παρέπαιε αμυντικά και επιθετικά.

Η λύση ήλθε από τον πάγκο και ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Ομπράντοβιτς, πιστεύοντας στο ταλέντο του 22χρονου σέντερ, του είπε: «Έχεις μυαλό. Έχεις χαρακτήρα. Έχεις ταλέντο. Στο ένα εναντίον ενός δεν μπορεί κανείς να σε νικήσει. Μπες μέσα και…φά’ τους». Ο «Λάζος» έλαβε το μήνυμα και βοήθησε καθοριστικά στο πρόβλημα των ριμπάουντ. Ο Μποντίρογκα και ο Κουτλουάι βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και ο Παναθηναϊκός νίκησε με 89-83 τους Ιταλούς μέσα στο σπίτι τους, κατακτώντας το τρίτο του ευρωπαϊκό.

Ο πρωτάρης σε τίτλους, ύστερα από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, έκανε τη δήλωση που αποτύπωσε την εικόνα του αγώνα: «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο τρόπαιο στην ιστορία των φάιναλ-φορ». Τον τίτλο του πιο πολύτιμου παίκτη κέρδισε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, αν και ο τούρκος Ιμπραήμ Κουτλουάι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη, με τα καθοριστικά καλάθια που πέτυχε στα τελευταία λεπτά.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: 

Αλβέρτης 11 (1 τρ.), Καλαϊτζής, Ρότζερς 7 (1 τρ.), Μουλαομέροβιτς 6, Μποντίρογκα 21 (1 τρ.), Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22 (4 τρ.), Σάντσες και Παπαδόπουλος 12 (5 ρ.).

Advertisement

Must See

More in Euroleague