Connect with us

Κοινωνία

Σε ‘Ελληνικό Μετρό’ μετονομάζεται προσεχώς η Αττικό Μετρό

Τριάντα δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της και 17 μετά την έναρξη των εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η Αττικό Μετρό Α.Ε., η δημόσια εταιρεία που έχει ως σκοπό την επίβλεψη των έργων Μετρό και Τραμ της χώρας, πρόκειται να μετονομαστεί σε «Ελληνικό Μετρό» όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση κατά την πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου επιβιβάστηκε σε τρένο για δοκιμαστική διαδρομή προς το αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Η μετονομασία της εταιρείας ήταν μακροχρόνιο αίτημα των φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι το γεγονός ότι την επίβλεψη του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ένας φορέας με όνομα που παραπέμπει στην πρωτεύουσα. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετονομασία της εταιρείας, η οποία, όπως τονίστηκε, «ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα των πολιτών της Θεσσαλονίκης και αποτελεί δικαίωση για την ΕΒΕΘ» υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρός του είχε προς διετίας καταθέσει σχετική πρόταση προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγη: athenstransport.com

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία