Connect with us

Αγγλία

Στην Εθνική Αγγλίας ο επιθετικός της Brentford Ivan Toney

Ο Gareth Southgate δήλωσε την Πέμπτη 16/03, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμπεριληφθεί ο Ivan Toney στο ρόστερ της εθνικής Αγγλίας, παρά το ενδεχόμενο αποκλεισμού που υπάρχει για τον παίκτη.

Ο επιθετικός της Brentford βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Southgate για τα προκριματικά του Euro 2024 εναντίον της Ιταλίας και της Ουκρανίας αυτόν τον μήνα.

Ο Raheem Sterling θα μείνει εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Toney εξακολουθεί να περιμένει ποια θα είναι η ετυμηγορία αφού κατηγορήθηκε για 262 παραβιάσεις των κανόνων τυχερών παιχνιδιών της FA, με πιθανή μακρά αναστολή.

Σκόραρε το 17ο γκολ του στη σεζόν στη νίκη 2-0 της Brentford στη Southampton την Τετάρτη 15/03 και ο Southgate είπε ότι δεν υπήρχε λόγος να μην τον επιλέξει.

«Το γεγονός είναι ότι παίζει πολύ καλά με την Brentford και εφόσον δεν υπάρχει κάποια απόφαση από την δίκη, δεν ξέρω γιατί δεν πρέπει να το επιλέξουμε.» Ανέφερε ο Southgate.

«Ο Toney ήταν σταθερός σε όλη τη σεζόν. Μόλις ανακοινώσαμε την ενδεκάδα του [Παγκοσμίου Κυπέλλου] είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι εναντίον της Manchester City, μου αρέσει όπως παίζει μέσα στον αγωνα του. αξίζει να του δώσω μια ευκαιρία». Συμπλήρωσε.

Αν προστεθεί ο Toney σημαίνει ότι ο Ollie Watkins της Aston Villa, θα μείνει εκτός.

Ο δεξιός μπακ της Manchester City, Kyle Walker, ερευνάται από την αστυνομία, μετά από μια ντροπιαστική συμπεριφορά σε μπαρ που ήταν μεθυσμένος, μπήκε και αυτός στο ρόστερ της εθνικης. 

Ο Southgate πρόσθεσε: «Είναι μια περίπλοκη κατάσταση, έχω μιλήσει εκτενώς μαζί του.»

Μαζί με τον Sterling, οι Ben White, Trent Alexander-Arnold, Conor Coady και Callum Wilson θα απουσιάζουν από τους δυο πρώτους αγωνες.

Ο Ben Chilwell της Chelsea, μπήκε στο ρόστερ για πρώτη φορά μετά τη νίκη με 10-0 επί του Σαν Μαρίνο τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Harry Maguire παραμένει στην θέση του, παρά του ότι έχασε την θέση του βασικού στην Manchester United φέτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους James Maddison της Leicester και του Kalvin Phillips της Manchester City.

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στην Νάπολι στης 26 Μαρτίου για τον Γ’ Όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2024.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία