Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

“Στοπ” από Λιβάκοβιτς και στα προημιτελικά η Κροατία

Νίκησε 3-1 την Ιαπωνία στα πέναλτι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης των “16” ήταν και αυτό που έφερε την πρώτη ισοπαλία. Οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ στο 43ο λεπτό. Κόρνερ με κομπίνα, σέντρα του Ντόαν από δεξιά, πανικός στην άμυνα της Κροατίας με τη μπάλα να φτάνει στο Μαέντα μετά από παρέμβαση του Γιοσίντα και ο επιθτικός της Σέλτικ την έστειλε στα δίχτυα.  Η απάντηση των Κροατών ήρθε στο 55′ μετά από σέντρα του Λόβρεν, ο Πέρισιτς με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και αφού το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί ο Λιβάκοβιτς απόκρουσε 3 πέναλτι των Ιαπώνων, τα οποία ήταν και κακοχτυπημένα, ενώ για τους Κροάτες αστόχησε ο Μάρκο Λιβάγια και το τελικό 3-1 δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μιναμίνο – Απόκρουση 0-0

Βλάσιτς – Εύστοχο 0-1

Μιτόμα – Απόκρουση 0-1

Μπρόζοβιτς – Εύστοχο 0-2

Ασάνο – Εύστοχο 1-2

Λιβάγια – Δοκάρι 1-2

Γιοσίντα – Απόκρουση 1-2

Πάσαλιτς – Εύστοχο 1-3

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Τομιγιάσου, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ιτο, Εντο, Μορίτα (106’ Τανάκα), Ναγκατόμο (64’ Μιτόμα), Ντόαν (87’ Μιναμίνο), Καμάντα (75’ Σακάι), Μαέντα (64’ Ασάνο).

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Γκβαρντιόλ, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (99’ Μάγιερ), Κόβατσιτς (99’ Βλάσιτς), Πέρισιτς (106’ Ορσιτς), Κράμαριτς (68’ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (62’ Μπούντιμιρ) (106’ Λιβάγια).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο