Connect with us

Κοινωνία

Τέμπη: Μετωπική σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς – Συνεχής ενημέρωση

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου μία επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στα Τέμπη κοντά στο μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Έπειτα από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων ανέρχονται στους 57, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες ενώ έχουν μεταφερθεί πάνω από 50 άτομα σε νοσοκομεία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να διαχωρίσει τα δύο βαγόνια που έχουν καταπλακώσει το ένα το άλλο ενώ υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Οι κινήσεις της πυροσβεστικής πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση αγνοούμενων ενώ στο σημείο βρίσκονται άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

*Νέα ενημέρωση 19:40

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57 ενώ έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι στην αστυνομία. Επίσης 48 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία