Connect with us

Πολιτισμός

Τα 10 ποιο εξωφρενικά Hip-Hop εξώφυλλα άλμπουμ

Ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο θα προσελκύει αρκετούς οπαδούς ή λάτρεις της μουσικής στο να αγοράσουν το άλμπουμ ενός καλλιτέχνη. Ειδικά την εποχή του βινυλίου το εξώφυλλο είχε εξέχοντα ρόλο σε ένα άλμπουμ. Πλέον στην ψηφιακή εποχή αυτό έχει ξεπέσει αν και κάποιες πλατφόρμες έχουν αξιοποιήσει με διαφορετική μορφή το εξώφυλλο σε ένα άλμπουμ.

Στην hip hop μουσικη, αρκετα ξεωφυλλα έχουν προκαλέσει διαμάχες, οπως αρκετες διαμάχες ειχαμε για αρκετά εξώφυλλα στον σκληρό και ακραίο μεταλικό ήχο.

Το περιοδικό XXL, που ειδικεύεται στο αμερικανικό hip hop, μας παρουσιάζει δέκα από αυτά:

Όταν οι 2 Live Crew κυκλοφόρησαν το κλασικό τους άλμπουμ As Nasty As They Wanna Be το 1989, οι τέσσερις γυναίκες που φορούσαν στρινγκ μπικίνι στο εξώφυλλο ήταν η αιτία εκτεταμένης διαμάχης. Η συζήτηση γύρω από το εξωφυλλο έφθασε μέχρι και το άλμπουμ να χαρακτηριστεί νομικά άσεμνο από την Πολιτεία των ΗΠΑ, Φλόριντα!

Ο Ice-T υπάρχει σε αυτη την λίστα με δυο εξώφυλλα, στο “Home Invasion” καποιος θα παρατηρήσει εναν κοκουλοφόρο να χαϊδευει μια λευκή γυναίκα, ενώ στο “Gangsta Rap” βλέπουμε ενα γυμνο ζευγαρι στο κρεββάτι με μια μαυρη γραμμη να καλυπτει τα ευαίσθητα σημεία!

Ο Kanye Omari West‎‎, γνωστός πλέον ως “Ye”,  επίσης υπάρχει στην λίστα με δυο εξώφυλλα, το πρώτο το “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” που κυκλοφόρησε το 2010, λογοκρίθηκε και βγηκε με νέο εξώφυλλο, δειχνει εναν μαυρο και μια λευκη σε μια καρτουνιστική έκδοση, Το λογοκριμένο εξώφυλλο χρησιμοποιείται σε ψηφιακές εκδόσεις του άλμπουμ με pixel σε καποιες πλατφόρμες. Ενω το δεύτερο “Vultures 1” του 2024, μας παρουσιαζει το γυμνό πίσω μέρος της συζύγου του Bianca Censori!

Επίσης, η Nicki Minaj, η Azealia Banks και η Cardi B δεν αφηνουν και πολλά στην φαντασια του ανδρικού πληθυσμού με τα εξωφυλλά τους.

 

Δείτε όλα τα εξώφυλλα:

Ye, My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Nicki Minaj, Queen

2 Live Crew, As Nasty As They Wanna Be

PARTYNEXTDOOR, PARTYNEXTDOOR 4

Ice-T, Gangsta Rap

Lil Nas X, Montero

Azealia Banks, Slay-Z

Ye and Ty Dolla $ign, Vultures 1

Cardi B, Gangsta B***h Music Vol. 1

Ice-T, Home Invasion

 

Advertisement

Must See

More in Πολιτισμός