Connect with us

Κοινωνία

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου: Στάσεις εργασίας σε Λεωφορεία – Μετρό – Τραμ

Aποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Ομοίως, τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί τα ΚΤΕΛ.

Μεταξύ 8:00 – 22:00 θα κινείται το Μετρό (γραμμές 2 και 3) και το Τραμ, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών (Σ.Η.Τ.Α.) και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.), αφού θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Πηγή: Athens Transport

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία