Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Της…Κορέας και εκτός η Ουρουγουάη!

Η Ν. Κορέα με μία ακόμα ανατροπή στο φετινό Μουντιάλ, πήρε την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση και άφησε εκτός συνέχειας την Ουρουγουάη.

Οι ανατροπές συνεχίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μία ακόμα παραδοσιακή δύναμη αποχαιρέτησε τη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων.

Στο ένα ματς οι αδιάφοροι Πορτογάλοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό, με κεφαλιά του Ρικάρντο Όρτα ύστερα από σέντρα του Νταλότ. Στο 27′ η Ν. Κορέα, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γιουνγκ Ον, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στην πλάτη του Κριστιάνο. Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα είναι το τελικό σκορ, ο Σον φεύγει στην αντεπίθεση στο 91′ και με φοβερό τσίμπημα της μπάλας δίνει έτοιμο γκολ στον Χουάνγκ Χι Τσαν ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Ν. Κορέα στους “16”.

Νότια Κορέα (Σέρχιο Κόστα): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81′ Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66′ Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65′ Λεαό), Ματέους Νούνιες (65′ Παλίνια), Βιτίνια (81′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82′ Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65′ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Πατήστε εδώ για να δείτε τα highlights του αγώνα.

Στο άλλο μας του ομίλου η Ουρουγουάη έκανε το καθήκον της αλλά δεν ήταν αρκετό, με τα δάκρυα του Σουάρες να είναι χαρακτηριστικά. Κέρδισε με 2-0 τη Γκάνα σε συνδυασμό με τη νίκη όμως της Κορέας, ήταν νίκη χωρίς αντίκρισμα. Οι Ουρουγουανοί μπήκαν φουριόζοι, οι Γκανέζοι όμως έχασαν τρομερή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 21′ όταν ο Ροσέτ απόκρουσε πέναλτι του Αγιού. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντε Αρασκαέτα άνοιξε το σκορ παίρνοντας το “ριμπάουντ” από σουτ του  Σουάρες. Στο 31′ και πάλι ο Ντε Αρασκαέτα διπλασίασε τα τέρματα των Ουρουγουανών. Οι παίκτες της Σελέστε, μαθαίνοντας τα νέα από το ματς της Ν. Κορέας κυνήγησαν το τρίτο γκολ που θα τους έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση αλλά ούτε στο 90’+3′ η πτώση του Καβάνι μέσα στην περιοχή δεν δόθηκε πέναλτι, ούτε και το σουτ του Γκόμες δύο λεπτά αργότερα, έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα (τρομερή απόκρουση του Ζίγκι).

Ουρουργουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66′ Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34′ Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (Γκόμες), Σουάρες (66′ Καβάνι), Νούνιες

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζίγκι, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Μπαμπά, Πάρτεϊ, Αμπντούλ Σαμέντ (73′ Κιερέ), Κουντούς (90+8′ Φαταβού), Α. Αγιού (46′ Μπουκαρί), Ζ. Αγιού, Γουίλιαμς (72′ Σεμενιό)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα highlights του αγώνα.

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο