Connect with us

Αρθρογραφία

Τι απαγορεύεται στο Κατάρ και γιατί ο κόσμος το αποδοκιμάζει

Το Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής που βρίσκεται στον Περσικό κόλπο, όπως είναι αναμενόμενο το Εμιράτο είναι επηρεασμένο από το Ισλάμ, ότι δηλαδή ισχύει και στις άλλες χώρες τις Αραβικής χερσονήσου.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά κεκτημένα που ισχύουν για τον Δυτικό πολιτισμό, σε μια χώρα που είναι κάτω από την σκεπή του Ισλάμ, απλά, δεν ισχύουν.

Η ποδοσφαιρική κουλτούρα στο εμιράτο, αλλά, και στις γύρω χώρες είναι σε ένα στάδιο πάνω από το εμβρυακό και επίσης αυτό φαίνεται και στο πως αντιμετωπίζουν οι πετρελαιοπαραγωγοί το άθλημα, δηλαδή, φέρνουν μεγάλα ονόματα για τα τελευταία τους ένσημα και παίχτες που θέλουν να ανακάμψουν στην καριέρα τους ή απλά για να γεμίσουν τις τσέπες τους με πετροδολλαρα.

Επίσης, το Παγκόσμιο κύπελλο είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι, όπου και αρκετός κόσμος το συνδιάζει με τις διακοπές του, εξού και η χαμηλή προσέλευση του κόσμου, ένα άλλο θέμα που σχολιάστηκε αρνητικά στον πρώτο αγώνα ήταν η φυγή των φιλάθλων στο ημίχρονο όταν και η γηπεδούχος και διοργανώτρια ομάδα έχανε από τον Ισημερινό με 2-0, η κουλτούρα του Αραβικού κόσμου είναι διαφορετική σε σχέση με τον Δυτικό κόσμο.

Μερικές από τις απαγορεύσεις είναι εντελώς αντίθετες με ότι γνωρίζουμε εμείς και αυτό γίνετε γιατί το εμιράτο έχει Ισλαμικό νόμο, οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν ακάλυπτα λαιμό και ώμους. Ακόμη πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι ή φούστα που θα καλύπτει τα πόδια. Οι παραβάτες συλλαμβάνονται, οι σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου επίσης απαγορεύονται, η ποινή φυλακίσεις είναι από ένα έως πέντε χρόνια, όπως και εκδηλώσεις που αφορούν τη LGTB κοινότητα. Δεν είναι αποδεκτές οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής, ενώ το σεξ εκτός γάμου τιμωρείται με φυλάκιση επτά χρόνων. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ σε δημόσιο χρόνο και το πρόστιμο φθάνει τα 800 ευρώ.

Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό Μουντιάλ και θα συζητιέται για πολλά χρόνια, είτε για αρνητικούς λόγους, είτε για θετικούς.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία