Connect with us

Αρθρογραφία

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Beatles με την Brentford FC

Όλοι -αν όχι όλοι, οι περισσότεροι- οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν κάποιο τραγούδι που είναι συνυφασμένο με την ομάδα τους. Σίγουρα το ποιο γνωστό είναι το “You’ll Never Walk Alone” που τραγουδιέται από τους οπαδούς των Liverpool και Celtic.

H Brentford FC, η ομάδα της Premier League από το ομώνυμο προάστιο του Δυτικού Λονδίνου, πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, παίζει ένα από τα ποιο γνωστά τραγούδια ενός από τα ποιο μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών, τους Beatles!

Μπορεί τα μέλη του συγκροτήματος να κατάγονται από το Liverpool, αλλά, αυτό δεν εμπόδισε τις “Μελισσες” (το ψευδώνυμο της ομάδας) να υιοθετήσουν το τραγούδι των “Σκαθαριών”!

Η ομάδα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία την σεζόν 2021-22 μετά από 70 και παραπάνω χρόνια που ανεβοκατέβαινε τις 3 παρακάτω επαγγελματικές κατηγορίες.

Οι οπαδοί της Brentford τραγουδούν το “Hey Jude” επειδή ο Peter Gilham, ο τότε εκφωνητής του γηπέδου του συλλόγου, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1968, το έπαιξε στο στάδιο για μια κοπέλα που ήξερε με το όνομα Judy Kaufman – η οποία ήταν γνωστή ως Jude – και το τραγούδι έγινε γρήγορα ο άτυπος ύμνος των οπαδών της ομάδας.

Ο Paul McCartney έγραψε το τραγούδι με την βοήθεια του John Lennon να μετατρέπουν το τραγούδι “Hey Jules”, του πρώτου, που μιλούσε για τις προσπάθειες που έκανε ο δεύτερος για να παρηγορήσει τον μικρό γιο του, Julian, αφού ο Lennon είχε αφήσει τη γυναίκα του για την Yoko Ono.  Οι στίχοι υιοθετούν μια θετική ματιά σε μια θλιβερή κατάσταση, ενώ επίσης ενθαρρύνουν την “Jude” να κυνηγήσει τις ευκαιρίες της για να βρει αγάπη. 

Φυσικά οι οπαδοί της ομάδας άλλαξαν την τελευταία λέξη στο ρεφρέν του τραγουδιού “Nahh, na, na, nahh-na-na, nahhh, Hey Jude” “ σε Hey Brentford! Οι “Μέλισσες” χρησιμοποιούν το τραγούδι επίσης, για να ανακοινώσουν κάποιο νέο μεταγραφικό απόκτημα.

Το τραγούδι τον Beatles, αλλά και το 1968 έχουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες. Tο “Hey Jude” κάποιος θα το ακούσει και από οπαδούς άλλων ομάδων, η Manchester City κέρδισε τον πρωταθλημα του 1968 και 3 μήνες από την κατάκτηση του τίτλου κυκλοφορησε το τραγούδι που ηταν και το πρώτο που κυκλοφόρησε το συγκρότημα για την Apple Records, το 1968.

Πηγή: discogs.com

Τέλος και οι οπαδοί της Arsenal τραγουδούσαν το τραγούδι για να πανηγυρίσουν τα γκολ του πρώην επιθετικού τους Oliver Giroud (σημ.: αγωνιστηκε στην ομάδα από το 2012 έως και το 2018), με το “Giroud” να αντικαθιστά τέλεια το “Hey Jude” του ρεφρέν. 

…Hey Jude, don’t make it bad.Take a sad song and make it better.Remember to let her under your skin,Then you’ll begin to make itBetter better better better better better, oh…

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία