Connect with us

Κοινωνία

Τουλάχιστον 68 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τη συσκευή εγγραφής δεδομένων πτήσης (το μαύρο κουτί) και μια συσκευή εγγραφής φωνής από το πιλοτήριο από το σημείο συντριβής ενός επιβατικού αεροσκάφους που σκότωσε τουλάχιστον 68 ανθρώπους στο Νεπάλ την Κυριακή 15/01.

Αυτό έρχεται καθώς το Νεπάλ κήρυξε εθνικό πένθος τη Δευτέρα 16/01, μια ημέρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους ATR-72 ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε ένα καινούργιο αεροδρόμιο στην τουριστική πόλη Ποκάρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 από τους 72 επιβαίνοντες.

Παραμένει ασαφές τι προκάλεσε το δυστύχημα, το πιο θανατηφόρο στο Νεπάλ εδώ και τρεις δεκαετίες, το οποίο έλαβε χώρα εν μέσω ήπιων συνθηκών χωρίς άνεμο.

Η πτήση, που εκτελούσε η Yeti Airlines του Νεπάλ, ολοκλήρωνε την πτήση διάρκειας 27 λεπτών από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, προς την Ποκάρα, 125 μίλια δυτικά.

Ένα ATR-72 δικινητήριο turboprop αεροσκάφος μικρών αποστάσεων

Μετέφερε 68 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 15 ξένοι υπήκοοι, καθώς και τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η CAA του Νεπάλ.

Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, δύο Νοτιοκορεάτες και ένας από την Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αργεντινή και τη Γαλλία.

Ένας μάρτυρας που κατέγραψε βίντεο από την κάθοδο του αεροπλάνου από το μπαλκόνι του είπε ότι είδε το αεροπλάνο να πετά χαμηλά πριν στρίψει ξαφνικά προς τα αριστερά του.

«Το είδα και σοκαρίστηκα… Σκέφτηκα ότι σήμερα όλα θα τελειώσουν εδώ μετά τη συντριβή, θα είμαι κι εγώ νεκρός», είπε ο Diwas Bohora.

Ο Amit Singh, ένας έμπειρος πιλότος και ιδρυτής του India’s Flight Safety Foundation, είπε ότι το βίντεο φαίνεται να δείχνει ένα στάβλο, μια κατάσταση στην οποία ένα αεροπλάνο χάνει την ανύψωση, ιδιαίτερα πιθανό σε χαμηλές ταχύτητες.

Πηγή Βίντεο: News Without Lies

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία