Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Τους ξέρανε και τους απέκλεισε το Μαρόκο!

Το άψογο αμυντικά Μαρόκο κέρδισε την Ισπανία στα πέναλτι με 3-0 και προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Πριν τον αγώνα η Ισπανία ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, στο χορτάρι όμως τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικά. Οι Μαροκινοί δεν “μάσησαν” και κοίταξαν στα μάτια τη “φούρια ρόχα” από το ξεκίνημα το αγώνα, μπλοκάροντας όλα τους τα ατού. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι με την είσοδο του Νίκο Γουίλιαμς, οι Ισπανοί έδειξαν σημάδια ζωντάνιας. Δύο εκτελέσεις φάουλ από τον Ντάνι Όλμο στο 54′ και το 95′, τις έβγαλες αμφότερες ο Μπόνο ήταν καλές φάσεις για τους Ισπανούς όμως το 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί παρά την κούραση το Μαρόκο ήταν αυτό που δημιούργησε την πιο κλασική ευκαιρία του ματς αλλά το πλασέ του Σεντίρα, μετά από ωραίο σλάλομ, αποκρούστηκε από τον Ουνάι Σιμόν. Ο ίδιος παίκτης στο 115′ έκανε κούρσα μισού γηπέδου αλλά στην τελική προσπάθεια τα έκανε μαντάρα.

Βλέποντας ότι τα πέναλτι πλησιάζουν, για τα οποιά ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε πριν το ματς ότι είπε στους ποδοσφαιριστές του πως αν θέλουν να κερδίσουν το παγκόσμιο κύπελλο πρέπει να εκτελέσουν 1000 πέναλτι, έριξε στο παιχνίδι τον Σαράμπια και παραλίγο να σκοράρει καθώς το πλασέ του στο 123ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι. Το σκορ δεν άλλαξε και στην διαδικασία των πέναλτι, οι Ισπανοί αστόχησαν στα 3 πρώτα, τα δύο απόκρουσε ο Μπόνο και το Μαρόκο πέρασε πανηγυρικά στον προημητελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σαμπίρι – εύστοχο 1-0

Σαράμπια – δοκάρι 1-0

Ζίγες – εύστοχο 2-0

Σολέρ – απόκρουση 2-0

Μπενούν – απόκρουση 2-0

Μπουσκέτς – απόκρουση 2-0

Χακίμι – εύστοχο 3-0

Μαρόκο (Ρεγκραγκουί): Μπόνο, Χακίμι, Σαΐς, Αγέρντ (84’ Ελ-Γιαμίκ), Μαζράουι (82’ Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Αμαλά (82’ Σεντίρα), Ζιγές, Μπουφάλ (66’ Αμπντέ), Ουναχί (119’ Μπενούν), Εν Νεσιρί (82’ Σαμπίρι).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (98’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς, Γκάβι (63’ Σολέρ), Πέδρι, Ντάνι Όλμο (98’ Φάτι), Ασένσιο (63’ Μοράτα), Φεράν Τόρες (75’ Νίκο Ουίλιαμς – 118’ Σαράμπια).

Πατήστε εδώ για να δείτε τα highlights του αγώνα.

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο