Connect with us

Media

Το λεύκωμα «Λεωφόρος» κυκλοφόρησε από την εκδοτική Belle Époque

Η Belle Époque, είναι μια εκδοτική εταιρία που κυκλοφορεί τα ιστορικά βιβλία του Παναθηναϊκού, μετά από ένα και παραπάνω χρόνο αναμονής κυκλοφόρησε το λέυκωμα για το ιστορικό γήπεδο “Απόστολος Νικολαϊδης”.

Προ λίγων ημερών, έγινε και η παρουσίαση του στο “Μέγαρο Μουσικής”μ στον Πολυχώρο του Συλλόγου ‘Οι Φίλοι της Μουσικής”, με πολλά ιστορικά πρόσωπα, μεταξύ άλλων ο Τότης Φυλακούρης, ο Τάκης Κορωναίος, Μίκης Δομάζος, ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Είναι ένα λεύκωμα που θα έπρεπε να μην λείπει από την βιβλιοθήκη κάποιου υγιούς φιλάθλου, το μεράκι που χρειάστηκε φαίνεται μέσα από τις σελίδες του, κάποιος γυρνώντας τις σελίδες θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να θυμηθεί και να μάθει ένα μέρος από την αθλητική ιστορία της Ελλάδος. 

Η ανακοίνωση της Εκδοτικής:

“Το 2022, το γήπεδο του Παναθηναϊκού συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και η Εκδοτική Belle Époque κυκλοφορεί ένα επετειακό, πολυτελές λεύκωμα. Μέσα από πρωτογενείς πηγές, ο αναγνώστης θα μάθει κάθε λεπτομέρεια για τις δυσκολίες και τους σκληρούς αγώνες που δόθηκαν, ώστε να κατασκευαστεί η Λεωφόρος. Θα βρεθεί νοερά σε όλους τους σημαντικούς αγώνες που φιλοξενήθηκαν εκεί. Θα αντιληφθεί ότι δεκάδες αθλήματα (από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έως την πυγμαχία και την ενόργανη γυμναστική) απέκτησαν υπόσταση και αναπτύχθηκαν σε αυτόν τον μαγικό χώρο στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες. Αποφθέγματα και αφηγήσεις μυθικών ηρώων και αφανών αντιηρώων. Αρχιτεκτονικές μελέτες, προϋπολογισμοί. Κρυφές «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις, πρακτικά συμβουλίων. Ασύλληπτα ρεκόρ. Εθνικοί θρίαμβοι. Αντιστασιακές ενέργειες, ιστορικές συναυλίες. Τριάντα τρία αθλήματα, εκατοντάδες τίτλοι. Όλα αυτά βρίσκουν τη δική τους θέση στις 612 σελίδες του βιβλίου. Κι όμως. Ούτε οι λέξεις ούτε οι φωτογραφίες είναι ικανές για να περιγράψουν τη σπουδαιότητα της Λεωφόρου.

Αρκούν, ωστόσο, για να αντιληφθούμε όλοι μας ότι το γήπεδο αυτό έπαψε προ πολλού να είναι απλώς ένα γήπεδο. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι ένας μοναδικός –στα παγκόσμια χρονικά– πολυχώρος· ένα μνημείο αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Λεωφόρος είναι η πεμπτουσία της αθηναϊκής κοινωνίας, η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, όπως εύστοχα πρώτος τη χαρακτήρισε ο μεγάλος Αντώνης Αντωνιάδης.”

Τίτλος: «Λεωφόρος»
Υπότιτλος: «Η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού και η πραγματική ιστορία της»
Συγγραφέας: Ανδρέας Οικονόμου
Σελίδες: 612
isbn: 978-618-85203-8-7

Διαθέσιμο στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο www.vivliapao.gr με 10% έκπτωση

Advertisement

Must See

More in Media