Connect with us

Αρθρογραφία

Το Μουντιάλ έφερε αλλαγές στους πάγκους των εθνικών ομάδων

Η ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σηματοδότησε το τέλος ενός κύκλου για προπονητές των οποίων η θητεία εκτείνεται συχνά από το ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο άλλο. 

Ο Φερνάντο Σάντος αποχώρησε από τον πάγκο της εθνικής ομάδας με τον Ζοσέ Μουρίνιο να βρίσκεται κοντά στο να αναλάβει την ομάδα αν η Ομοσπονδία ανταποκριθεί οικονομικά και μπορέσει να σπάσει το συμβόλαιο που έχει ο “Special One” με την Ρόμα.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παραιτήθηκε από το Βέλγιο και πλέον η χώρα βρίσκεται σε αναζήτησή προπονητή, αλλά και αλλαγή φρουράς μετά την “χρυσή γενιά” με παίχτες όπως οι Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Μέρτενς κλπ κλπ.

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Τίτε, δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιο του και για την ώρα ακούγονται πολλά ονόματα όπως ο Κάρλος Αντσελότι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ο Χόρχε Σαμπάολι, ο Ζόρχε Ζεσούς και ο Ρενάτο Γκαούτσο. Αναμένουμε…

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Νότιο Κορέα. Η Ασιατική χώρα θα ανακοινώσει τον νέο της προπονητή στα μέσα του 2023.

Ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς δεν έμεινε ούτε χρόνο στον πάγκο της Πολωνίας, βέβαια, μέχρι τον Μάρτιο, η Ομοσπονδία πρέπει να έχει βρει ποιος θα καθοδηγήσει την χώρα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τέλος, ο Ρόναλντ Κούμαν θα αναλάβει τα ηνία της Ολλανδίας την 1η Ιανουαρίου 2023.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία