Connect with us

Αρθρογραφία

Υπέρβαροι και Ωραίοι στο ποδόσφαιρο!

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα». 

Μπορεί να φαίνεται να είναι μια μέρα που μπορούμε να φάμε όλα τα είδη τροφίμων χωρίς συμβιβασμούς. Αλλά είναι πολύ περισσότερο μια μέρα για την ευαισθητοποίηση χωρίς επιβλαβείς δίαιτες, δεδομένου ότι πολλοί προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να δημιουργήσουν ένα τέλειο σώμα.

Όμως τι γίνετε με το ποδόσφαιρο? Το ποιο λαοφιλές άθλημα του κόσμου απαιτεί κάποια στάνταρ για να μπορέσει να αγωνιστεί κάποιος σε ποιο ανταγωνιστικό επίπεδο. Όμως, κάποιοι έπαιξαν ποδόσφαιρο έχοντας διαφορετικό σωματότυπο από αυτόν που βλέπουμε στο χορτάρι.

Ας θυμηθούμε το έναν και μοναδικό Ronaldo τι έκανε όταν επέστρεψε από τους σοβαρούς τραυματισμούς του με τα ελαφρώς παραπάνω κιλά του με την φανέλα της Real Madrid.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς ποδοσφαιριστές που κλότσαγαν το τόπι και ας είχανε -αρκετά- παραπάνω κιλά στην Γηραιά Αλβιώνα κυρίως.

Adebayo Akinfenwa: Ακόμη θυμάμαι τον εαυτό μου να προσπαθεί να καταλάβει αν στο Football Manager (το αγαπημένο μου FM 14) τα κιλά του the Beast δεν ήτανε καμία φάρσα ή κάποιο λάθος στο παιχνίδι! Και όμως είναι αλήθεια αυτός ο βαρέων βαρών ταλαντούχος επιθετικός στα 38 πλέον συνεχίζει να μαγεύει τους αγωνιστικούς χώρους τον League 1 και 2 κυρίως!

Steve McNulty: Ο Summo, όπως είναι και το χαϊδευτικό του, είναι ένας αμυντικός που παρά το παραπάνω βάρος του, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Ο Steve ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Liverpool, αλλά, δεν αγωνίστηκε ποτέ, έχει φθάσει μέχρι την Championship, ενώ στα αξιοθαύμαστα είναι ότι έχει κερδίσει 4 φορές την άνοδο από την (πλέον) National League στην League 2 με 4 διαφορετικές ομάδες!

Jon Parkin: Ένα ακόμη θηρίο που πέρασε στα γήπεδα της Αγγλίας χωρίς ποτέ του να τον απασχολεί ο διαιτολόγος! Συνολικά αγωνίστηκε πάνω από 550 φορές με 12 ομάδες! Αγαπημένο παιδί της εξέδρας με τους οπαδούς να τραγουδάνε  “Feed the Beast and he will score”!

Mark Yardley: Πάμε λίγο ποιο βόρεια, στην Σκωτία και συναντάμε ακόμη έναν επιθετικό που αγαπούσε το καλό φαγητό παρά τον σωστό αθλητικό τρόπο ζωής! Ο Mark σε όλη του την καριέρα (τι? και αυτός επιθετικός?) σκόραρε 116 σε 325 εμφανίσεις, δηλαδή 1 γκολ ανά 3 αγώνες! Καθόλου άσχημο για έναν “εύσωμο” παίχτη…

PETERHEAD’S MARK PERRY CHALLENGES ALBION’S MARK YARDLEY FOR THE BALL. (DUNCAN BROWN_)

Jan Mølby: Δεν νομίζω να πιστέψατε ότι μόνο οι Βρετανοί ποδοσφαιριστές είναι εύσωμοι έτσι? Μπορεί να είχε μερικά παραπανίσια κοιλάκια ο Δανός Jan, αλλά, αυτό δεν του στάθηκε ποτέ εμπόδιο να αγωνίζεται στις μεγάλες κατηγορίες με Ajax και Liverpool!

Jeroen Verhoeven: Ας αφήσουμε για λίγο το μεγάλο νησί και να ταξιδέψουμε στην Ολλανδία, όπου εκεί ένας κοντά στα 2 μέτρα τερματοφύλακας, παρά τα παραπανίσια κιλά του έκανε πολύ καλές αποκρούσεις! Χαρακτηριστικό γεγονός όταν αγωνιζόταν το 2010 στον Ajax στον αγώνα εναντίον της ADO Den Haag οι οπαδοί της για να τον πικάρουν όταν πήγαινε να πιάσει την μπάλα φωνάζανε “Pizza, Pizza!”.

Neville Southall: Επιστροφή στο νησί και συναντάμε τον Ουαλό τερματοφύλακα Southall! O ύψους 185 εκατοστών πάντα προτιμούσε να έχει λίγο βάρος παραπάνω, αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να κάτσει για 15 χρόνια κάτω από τα γκολπόστ της εθνικής Ουαλίας, αλλά και να βρίσκεται μέσα στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων τον εποχών σύμφωνα με το World Soccer Magazine.

William Foulke: Ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο και συναντάμε ίσως τον ποιο εύσωμο παίχτη όλων τον εποχών! Κυρίες και Κύριοι ο William “Fatty” Foulke! Οι φήμες λένε ότι ζύγιζε 150 κιλά! Αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να είναι αθλητής και του ποδοσφαίρου, αλλά και του κρίκετ! Επίσης αγωνίστηκε μια φορά για την εθνική Αγγλίας! Ακούγεται ότι οι περισσότεροι επιθετικοί όταν τον αντίκριζαν φοβόντουσαν και αστοχούσαν!

Wayne Shaw: Τελειώνουμε την αναφορά μας με τους ποιο χοντ… ΕΕΕ, συγνώμη εύσωμους παίχτες με τον κύριο Shaw. Ίσως οι περισσότεροι θυμάστε τα χαιλαιτ από τον αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Arsenal και της Sutton United να κάθετε στον πάγκο ένας λίγο γεματούλης τερματοφύλακας και να απολαμβάνει το σάντουιτς βλέποντας από την καυτερή θέση τον αγώνα!  Βέβαια, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών διεξήγαγε έρευνα μετά τον αγώνα, διότι μια εταιρεία στοιχημάτων προσέφερε 8-1 ότι ο Shaw θα έτρωγε μπροστά στην κάμερα! Ο Shaw παραιτήθηκε από τη Sutton United μετά την ανακοίνωση των ερευνών. Βέβαια, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons προσέφερε στον Shaw δουλειά ως επίσημος δοκιμαστής των σάντουιτς! Όχι και τόσο άσχημα τελικά!

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία