Connect with us

Ποδόσφαιρο

Φιλικοί αγώνες στον Ειρηνικό Ωκεανό από τα μικρά νησιώτικα έθνη της Ηπείρου

Τα μικρά νησιώτικα έθνη των Μικρονήσια (Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας), Νήσοι Μάρσαλ, Τουβαλού και Κιριμπάτι στην Ωκεάνια, σχεδιάζουν την επιστροφή τους στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι με τα πρώτα τους φιλικά μετά από αρκετό καιρό. 

Η Μικρονήσια σχεδιάζει να δώσει φιλικό αγώνα με τους νήσους Μάρσαλ και το Τουβαλού με το Κιριμπάτι. Οι αντίστοιχες ομοσπονδίες τους έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν τα προαναφερθέντα φιλικά παιχνίδια. 

Όσον αφορά τον αγώνα της Μικρονησίας με τα Μάρσαλ, έχει προστεθεί και ένας αγώνας στο ποδόσφαιρο Σάλας μεταξύ των δυο ομάδων, το οποίο θα σηματοδοτήσει το διεθνές ντεμπούτο των Νήσων Μάρσαλ και την επιστροφή της Μικρονησίας από το 2003!

Όσον αφορά τον αγώνα μεταξύ των δύο μη μελών της FIFA αλλά μέλη της  Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ωκεανίας (Oceania Football Confederation, OFC), όπως και η προηγούμενη (που ακυρώθηκε), εξαρτάται από τα κεφάλαια και τη χρηματοδότηση των τοπικων Ομοσπονδιώ . Εάν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει την επιστροφή του Κιριμπάτι μετά από 13 χρόνια αδράνειας!

Για την ποδοσφαιρική ιστορία του Κιριμπάτι μπορείτε να διαβάστε το άρθρο μου πατώντας εδώ,

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο