Connect with us

Κοινωνία

Χριστούγεννα στα μέσα σταθερής τροχιάς

Τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς φορούν και φέτος τα γιορτινά τους και διοργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις που έρχονται να δώσουν έναν τόνο εορταστικό στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών.

Αρχής γενομένης από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, που φέτος στολίζουν κεντρικούς σταθμούς του Μετρό και που με το πέρας των γιορτών, θα μεταφυτευτούν στην παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» στη Βαρυμπόμπη, περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά το 2021.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Άγιος Βασίλης, ο Άγιος της καρδιάς μικρών και μεγάλων, που  θα εγκαταλείψει προσωρινά το έλκηθρο και  θα επιλέξει για τις φετινές μετακινήσεις του το Τραμ. Πρόκειται μάλιστα για έναν συρμό γιορτινό, «ντυμένο» εξωτερικά στα χρώματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Ο γιορτινός συρμός του Τραμ θα κινείται στο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Στο τιμόνι του θα βρίσκεται την  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τη 1 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα στη στάση «Σύνταγμα» του Τραμ, οδηγός της ΣΤΑ.ΣΥ που θα παραμερίσει την υπηρεσιακή του στολή και θα φορέσει αυτή του Άι Βασίλη, περιμένοντας τα δεχτεί τα αιτήματα των παιδιών και να τα ξεναγήσει στο νέο του όχημα!

Παραμένοντας σε εορταστική διάθεση, η ΣΤΑ.ΣΥ προσκαλεί τους επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς σε μελωδικές, χριστουγεννιάτικες διαδρομές φιλοξενώντας στους σταθμούς του Μετρό σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 

Ειδικότερα:

  • Τη Δευτέρα 19/12 στις 7 το απόγευμα στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Πειραιά παρουσιάζει το μουσικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα στο Μετρό».
  • Την Τετάρτη 21/12 από τις 11:00- 12:30  αρχικά στον σταθμό «Αγ. Αντώνιος» και στη συνέχεια στον σταθμό «Αγ. Δημήτριος», οι μουσικοί της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν διαχρονικές, χριστουγεννιάτικες επιτυχίες.
  • Την Τετάρτη 21/12 στις 7 το απόγευμα στον σταθμό «Σύνταγμα», ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων Θρακών Δήμου Άνω Λιοσίων και βορειοδυτικής Αττικής» θα παρουσιάσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.
  • Την Πέμπτη 22/12 στις 6 το απόγευμα στον σταθμό «Σύνταγμα», η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει ωριαία χριστουγεννιάτικη συναυλία.
  • Την Παρασκευή 23/12 στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» καλλιτέχνες του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα αφηγηθούν μελωδικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Παράλληλα, με την πολύτιμη συνδρομή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο ομώνυμος σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό φόρεσε και φέτος τα γιορτινά του, μοιράζοντας ευχές στους διερχόμενους επιβάτες.

Πηγή: athenstransport.com

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία