Connect with us

Αγγλία

Όταν μια ομάδα αντιμετώπισε την Ουαλία!

Σήμερα στης 21:00, η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ουαλία, η ιστορική non-league oμάδα Corinthians-Casuals θυμήθηκε, όταν και οι 11 βασικοί παίχτες της τότε Corinthians (σημ.: η ενοποίηση με τους Casuals έγινε το 1939) αντιμετώπισαν την Ουαλία στης 12 Μαρτίου 1894 και μάλιστα την νίκησε με το επιβλητικό 5-1!

Οι ενδεκάδα της Corinthians ήταν:

L.H. Gay, L.V. Lodge, E.R. Pelly, A.H. Hossack, C. Wreford-Brown, A.G. Topham, R. Topham, R.C. Gosling, G.O. Smith, J.G. Veitch and R.R. Sandilands

Ένα χρόνο αργότερα, άλλη μια ενδεκάδα με παίχτες από την Corinthians αγωνίστηκαν εναντίον της Ουαλία και ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

G.B. Raikes, L.V. Lodge (pic), W.J. Oakley, A.G. Henfrey, C. Wreford-Brown (pic), R.R. Barker, M.H. Stanbrough, G. Dewhurst, G.O. Smith (pic), R.C. Gosling (pic) and R.R. Sandilands

Κανένας σύλλογος ποτέ δεν κατάφερε αυτό το ιστορικό ρεκόρ.

Επίσης, γιατί βρισκόμαστε και σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο διεθνής Ουαλός ποδοσφαιριστής και παίχτης της Corinthians, M.M. Morgan-Owen (Morgan Maddox Morgan-Owen), ήταν ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς της ομάδας, αλλά και ένας από τους ποδοσφαιριστές στην περιοδεία των Corinthians στη Βραζιλία το 1910, η περιοδεια αυτη, ενέπνευσε τους Βραζιλιάνους να δημιουργήσουν την Corinthians Paulista.

Ο Morgan-Owen, αγωνίστηκε στους Corinthians για 15 χρόνια, από το 1898 έως και το 1913, αλλά, ταυτόχρονα αγωνιζόταν και με τους Casuals από το 1903 έως και το 1913! Επίσης ήταν διεθνης με την Ουαλία 12 φορές και σκόραρε 2 και κέρδισε το 1907 το British Home Championship. Τέλος, το 1918, τιμήθηκε με τον παράσημο Distinguished Service Order (DSO) για τις υπηρεσίες στον  Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Morgan Maddox Morgan-Owen. Πηγη: Corinthian-Casuals FC

Με πληροφορίες από την Corinthian-Casuals F.C.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία