Connect with us

Ποδόσφαιρο

Όταν ο Roman Pavlyuchenko αγωνίστηκε στις Ημι-επαγγελματικές κατηγορίες της Ρωσίας

Ο Dmitry έχει την σελίδα Russian Non-League στο Twitter, εκεί μας ταξιδεύει στις στέπες της αχανής χώρας και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Όλοι γνωρίζουμε τον Ρομάν Παβλουτσένκο, ο Ρώσος πρώην διεθνής επιθετικός πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, είχε κάνει και ένα πέρασμα στην Αγγλική Tottenham Hotspur, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, παίζοντας ποδόσφαιρο στην ημι-επαγγελματική ομάδα Znamya Noginsk.

Το Noginsk, είναι μια πόλη και το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Noginsky στην περιφέρεια της Μόσχας και βρίσκεται 34 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας κοντά στον ποταμό Klyazma.

Η ομάδα υπάρχει από το 1911 και είναι μια από τις πρώτες ομάδες την Ρωσίας, στην περιοχή κατασκευάστηκε ένα από τα πρώτα γήπεδα ποδοσφαίρου από τους εργάτες ενός εργοστασίου. Το 1936, η ομάδα πήρε μέρος στο πρώτο Κύπελλο ΕΣΣΔ όπου έφτασε στα ημιτελικά, χάνοντας 1:5 από την Ντιναμό Τιφλίδας. Όμως, από το 1969, η ομάδα αγωνίζεται σε μικρά πρωταθλήματα και περιφερειακές διοργανώσεις. Στο βάθος των ετών άλλαξε πολλές όνομα και από το 2010 η ομάδα πήρε το όνομα FC Znamya.

Το σήμα της FC Znamya. Πηγή: Wikipedia

Ο Παβλουτσένκο το 2012, επέστρεψε πίσω στην Ρωσία, αρχικά στην Lokomotiv Moscow, μετά στην Kuban Krasnodar και το 2017 στην Ararat Moscow όπου και αποφάσισε να αποσυρθει από την ενεργό δράση. Όμως τον Αυγουστο του 2018 αποφάσισε να φορέσει την φανέλα της FC Znamya που αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία της Ρωσικής πυραμίδας. Στην αρχή συμφώνησε να αγωνίζεται μόνο στους εντός έδρας αγώνες, αλλά, όταν η ομάδα ανέβηκε κατηγορία την σεζόν 2020-21 (Russian Second League-Первенство России II дивизиона ФНЛ) επέστρεψε ξανά ως επαγγελματίας και μαζί του έπαιζαν οι Ρώσοι διεθνής, Aleksandr Samedov, Renat Yanbayev και Aleksandr Sheshukov. Στην RSL, σε έναν αγώνα σκόραρε 4 γκολ στη νίκη 5–3 επί της FC Kolomna, όμως τον Οκτώβριο του 2022, στον αγώνα με την FC Kosmos Dolgoprudny, ο Παβλουτσένκο αποβλήθηκε όταν τσκαώθηκε με έναν αντίπαλο και η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση τον τιμώρησε για 8 αγώνες, μετά από το γεγονός αυτό, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Την Άνοιξη η ομάδα θα διοργανώσει έναν αποχαιρετιστήριο αγώνα για τον ποδοσφαιριστή.

Πηγή: Russian Non-League και Wikipedia
Φωτο: Russian Non-League και FC Znamya

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο