Connect with us

Αγγλία

Blyth Spartans: H ποιο γνωστή non league ομάδα στον κόσμο αλλάζει δοικητικά χέρια

Οι Blyth Spartans, η ποιο ποιο γνωστή non league ομάδα στον κόσμο, αλλάζει διοικητικά χέρια, μετά από 24 χρόνια στον προεδρικο θόκο, ο Tony Platten αποφάσισε να παραδώσει την ομάδα στον Irfan Liaquat, έναν επιτυχημένο στον τομέα των ακινήτων και των πρώην ποδοσφαιριστή των Luton Town και Leicester City, Steve Howard. Ο Ιrfan Liaquat θα είναι ο νέος πρόεδρος, ενώ ο Steve Howard ο αθλητικός διευθυντής.

Σε μια συνεδρίαση που έγινε σήμερα (21/2), ο συναισθηματικά φορτισμένος Tony Platten και ο Kevin Scott επιβεβαίωσαν ότι ο σύλλογος της National League North, Blyth Spartans είναι υπό νέα ιδιοκτησία. Ο Tony Platten μετά από 24 χρόναι αποφάσισε να παραδώσει την ομάδα σε νέα χέρια. Σε όλα αυτά τα χρόνια με τον Platten στην θέση του προέδρου, οι Σπαρτιάτες κέρδισαν δυο φορές την Northern Premier League (2005-06 και 2016-17), το Northern Premier League Chairman’s Cup (2005-06), το Peter Swailes Memorial Shield (2005-06), τρεις φορές το Northumberland Senior Cup (2015, 2017 και 2022), ενώ ηταν φιναλιστ 7 φορές (2006, 2007, 2008, 2011, 2014, 2016 και 2023) και 3 φιλικά τουρνουά, επίσης έφθασε η ομάδα 2 φορές στον 3ο γύρο του FA Cup, αλλά, ανακαίνισε σε μεγάλο βαθμο την ιστορικη έδρα της ομάδα, Croft Park.

Φωτό από Colin White

Ο Irfan Liaquat δήλωσε ότι: «Η κοινότητα στην καρδιά αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Δεν μπορούμε να τονίσουμε τη σημασία αυτού και έχω ενημερώσει την ομάδα μου για αυτό. Απαιτείται επένδυση εντός και εκτός γηπέδου. Έχουμε ενθουσιασμό και νοοτροπία νικητή.  Έχω φτιάξει μια δυνατή ομάδα. Είχαμε βασικούς, φανταστικούς ανθρώπους που μας βοηθούν να το συνδυάσουμε και όλοι είναι εξίσου ενθουσιασμένοι. Ο Steve [Howard] θα είναι αθλητικός διευθυντής και θα δουλέψει μαζί με τον Jon Shaw πάνω στην  ομάδα. Ο Steve ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.»

Ο Steve Howard συμπλήρωσε: «Είδα τα σχέδια για τον σύλλογο και την κοινότητα και είναι κάτι στο οποίο θέλω να συμμετάσχω. Τα σχέδια για τα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να πάνε τον σύλλογο στο επόμενο επίπεδο. Ολόκληρη αυτή η ιδέα είναι κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ.»

Ο Liaquat πρόσθεσε ότι «οι Blyth Spartans είναι η ποιο γνωστή non league ομάδα στον κόσμο. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από μια φανταστική κοινότητα. Θέλουμε να βγούμε από αυτό το επίπεδο επειγόντως. Θα ξοδέψουμε χρήματα αλλά δεν θα τα ξοδέψουμε σαν να είναι εκτός μόδας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα ξεκινήσουμε στη δουλειά αμέσως. Υπάρχουν συναρπαστικές στιγμές μπροστά μας και θα δείτε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Ήμουν εδώ ως φίλαθλος και μου πήρε πέντε λεπτά για να αποφασίσω ότι αυτό θέλω. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους υποστηρικτές μας.”

Colin White

O προπονητής της ομάδας Jon Shaw πρόσθεσε: «Έχω δουλέψει σε έναν σύλλογο με ένα γρήγορο σχέδιο ανάπτυξης και είμαι ενθουσιασμένος για τους οπαδούς εδώ. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο και πιστεύω πολύ σε αυτά που θα φέρουν ο Irfan και ο Steve. Οι οπαδοί μας ήταν κάτω από αυτό τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια. Επέζησαν. Αυτό οδηγεί στο επόμενο βήμα. Δεν θα γίνει σε μια νύχτα, το επίπεδο είναι σκληρό, αλλά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα δούμε αλλαγές.»

Οι Green Army, ο συνδεσμος των οπαδων της ομάδας, έγραψαν στo Χ (πρώην Twitter): «Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Tony [Platten] έλεγε πάντα ότι δεν θα έδινε το κλαμπ σε κανέναν χωρις σωστό σχέδιο. Αμφιβάλλω πολύ ότι πούλησε τον σύλλογο χωρίς να κάνει τον πρέπον έλεγχο.»

Η αλλαγή έγινε λίγο πριν του εορτασμούς για την επέτειο των 125 ετών από την ίδρυση της ομάδας, ο Ιrfan Liaquat έχει έδρα την περιοχή του Tyneside, επίσης, θα κάνει επένδυση σε βασικούς τομείς εντός και εκτός γηπέδου – ανάπτυξη νοοτροπίας νικητή και οικοδόμηση στις αξίες και το ήθος των Blyth Spartans.

Τέλος, στα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα περιλαμβάνονται και οι Benice Taylor ως ειδικος στην εκπαίδευση (education specialist), ο Richard Kirby ως διευθυντής πωλήσεων, ο Craig Ridley και ο Colin Blackett ως διευθύνοντες σύμβουλοι.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία