Connect with us

EURO

Gareth Southgate: «Είναι σαφές ότι η ομάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο Gareth Southgate λέει ότι η Αγγλία πρέπει να έχει την «ταπεινότητα για να ξεκινήσει ξανά», καθώς οι δευτεραθλητές του Euro 2020 θέλουν να έχουν μια κακή πορεία στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι.

Η εντυπωσιακή πρόοδος κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του πρώην διεθνή παίχτη σημαίνει ότι η ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Κατάρ είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Η Αγγλία έμαθε το γκρουπ της για το Euro 2024 και τους αντιπάλους της (3ο γκρουπ με Σλοβενία, Δανία και Σερβία), αλλά και πότε  θα διεξαχθεί ο τελικός της 14ης Ιουλίου στην κλήρωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (02/11) που έγινε στο Αμβούργο.

«Λοιπόν, σίγουρα όταν βγήκε η Δανία και θα μπορούσαμε να έχουμε την  Κροατία ή την τότε αναρωτιέστε πού πάει», είπε ο προπονητής της Αγγλίας.

«Αλλά τότε, φυσικά, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μην υποτιμάς τους αντιπάλους που έχεις. Ήμουν τυχερός ως προπονητής και παίκτης που συμμετείχα σε οκτώ τουρνουά. Έχω δει πολλές μεγάλες ομάδες να πηγαίνουν σε τουρνουά χωρίς να παίζουν και να μην συνεχίσουν πέρα από τον όμιλο τους. Έτσι πρέπει να έχουμε την ταπεινότητα για να ξεκινήσουμε ξανά, τον τρόπο που παίζουμε και τον τρόπο που έχουμε χτίσει εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε στην πρώτη πεντάδα του κόσμου εδώ και πέντε χρόνια, οπότε είχαμε συνέπεια σε επιδόσεις και αποτελέσματα. Όμως ένα νέο τουρνουά σημαίνει μια νέα πρόκληση και ο πρώτος στόχος είναι να βγούμε ξανά από τον όμιλο».

Η Αγγλία έχει προχωρήσει πέρα από κάθε όμιλο κατά τη διάρκεια της θητείας του Southgate, φτάνοντας τουλάχιστον στους προημιτελικούς και των τριών μεγάλων τουρνουά.

«Είναι σαφές ότι η ομάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Η κατάταξη βγήκε αυτή την εβδομάδα και ήμασταν τρίτοι στον κόσμο, οπότε πιστεύω ότι η απόδοσή μας κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους ήταν καλή. Οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, τα πήγαμε καλά στον πιο δύσκολο προκριματικό όμιλο και τον κερδίσαμε άνετα, αλλά αυτό είναι ιστορία πλέον και πρέπει να ξανά στην  επόμενη ημερολογιακή χρονιά. Είναι ωραίο όταν ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να πω ότι μας υποδέχονται καλά και λαμβάνουμε πολλά εύσημα, κάτι που είναι υπέροχο. Αλλά φυσικά ξέρουμε ότι υπάρχει ένα ακόμη βήμα που θέλουμε να κάνουμε και αυτό είναι που μας οδηγεί».

Αυτό μάλλον θα είναι το τελευταίο τουρνουά του Southgate, με το συμβόλαιό του με την FA να λήγει μετά τους τελικούς του επόμενου έτους. Ο 53χρονος σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά το Κατάρ, αλλά αποφάσισε να έχει άλλη μια ευκαιρία να κερδίσει το τρόπαιο που λαχταρά ο ίδιος και το έθνος.

“Πιθανώς η μεγαλύτερη πίεση είναι αυτό που ασκείτε στον εαυτό σου λόγω του τι θέλεις να πετύχεις και τι θέλετε να φέρεις για τη χώρα σου”, είπε ο Southgate.

«Τώρα έχουμε πολύ περισσότερη εμπειρία από μεγάλους αγώνες, πολύ περισσότερη εμπειρία πως θα πάμε στο τουρνουά, οπότε ανυπομονούμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους οπαδούς μας, στο κοινό μας μερικές ακόμα υπέροχες βραδιές όπως νομίζω ότι είχαμε στα τρία τελευταία τουρνουά».

Αυτό το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία εάν η Αγγλία κερδίσει στη Γερμανία, όπου οι οπαδοί θα κάνουν μαζικά το ταξίδι σε ένα τουρνουά για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

“Τα πιο πρόσφατα τουρνουά ήταν λίγο διαφορετικά”, πρόσθεσε ο Southgate.

«Δεν ήταν τόσο εύκολο να πάμε στη Ρωσία ή στο Κατάρ και στο Euro βγαίναμε από τον Covid και ήμασταν πολύ διαφορετικοί επίσης. Θα είναι λίγο περισσότερο σαν τα τουρνουά όταν έπαιζα και μεγάλωνα και, ναι, το περιμένουμε με ανυπομονησία. Είμαστε χαρούμενοι που οι οπαδοί μας είναι ενθουσιασμένοι γιατί αυτό είναι το θέμα».

Πηγή: morningstaronline.co.uk

Advertisement

Must See

More in EURO