Connect with us

Ιταλία

Leo Aleotti: “Ελπίζω την επόμενη σεζόν να υπάρχει και ομάδα από την Ελλάδα στο Fenix Trophy”

O Leo Aleotti, γενικός διευθυντής της Brera FC, μίλησε στο skygoal.gr για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας, αλλά και για το Fenix Trophy, που είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συλλόγων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, όπως και ότι ελπίζει να συμμετάσχει και μια ομάδα από την χώρα μας. 

 

Το σήμα της ομάδας

Χρήστος Καζαντζόγλου: Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα. Είστε η 3η ομάδα του Μιλάνου

Leo Aleotti: Ιστορία της ομάδας ξεκινάει πίσω στο 2000, όταν ο πατέρας μου (ο πρόεδρος της ομάδας) ίδρυσε τον σύλλογο στην 4η κατηγορία της Ιταλίας, διορίζοντας τον Walter Zenga ως πρώτο προπονητή και ανοίγοντας ξανά στο ποδόσφαιρο το ναπολεόντιο «Arena Civica», το παλαιότερο στάδιο. στην Ευρώπη. Ήταν μια τεράστια έκρηξη στα μέσα ενημέρωσης για εκείνη την σεζόν και θεωρηθήκαμε πραγματικά μια εναλλακτική λύση για την Inter και την AC Milan. Δυστυχώς η μεγάλη προσοχή του Τύπου δεν ταίριαζε με τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο, οπότε μετά τον υποβιβασμό την πρώτη σεζόν καταλάβαμε ότι έπρεπε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να διατηρήσουμε την ποδοσφαιρική μας κληρονομιά σημαντική εκτός από την είσοδο στα ιταλικά επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Μετά τον υποβιβασμό μας, αποφασίσαμε να κοιτάξουμε εναλλακτικές μορφές μέσα από το ποδόσφαιρο, αλλά και σε άλλους τομείς  (κοινωνικούς, καλλιτεχνικούς, πολιτιστικούς κ.λπ.), αλλά πάντα να το χειρίζεται με τον απόλυτο σεβασμό και την προσοχή που του αξίζει, και όχι να το θεωρεί απλώς «μέσο». 

Από τα πιο επιτυχημένα και σχετικά έργα μας, θα ήθελα να επισημάνω το FreeOpera Brera (ένα πολύ σημαντικό έργο που εφαρμόσαμε σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της Ιταλίας), την ομάδα ποδοσφαίρου Ρομά (η επιλογή παικτών εθνικότητας Ρομά) και φυσικά το Fenix Trophy. Υπάρχουν όμως και αμέτρητοι άλλοι…

Ο Leo Aleotti

ΧΚ: Γιατί ξεκινήσατε το Fenix Trophy? Πως πιστευτέ ότι θα εξελιχθεί στο μέλλον και ποια είναι τα πλάνα σας?

LA: To Fenix Trophy είναι μια ιδέα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 κατα τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19. Ο σκοπός μας ήταν αν μπορούμε να απαντήσουμε σε δυο επιθυμίες μας: Αστειευόμενοι αν μπορούμε να παίξουμε Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (όπως η Inter και η AC Milan) και ποιο σοβαρά, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συλλόγων σε όλη την Ευρώπη που θα μοιραζόμαστε το ίδιο μας όραμα για το ποδόσφαιρο, γεμάτο πάθος. αλλά χωρίς την ένταση που βλέπετε συχνά σε ορισμένα περιβάλλοντα. 

Ειδικά στην Ιταλία, το μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολύ μολυσμένο από ορισμένες αρνητικές συμπεριφορές, ενώ το Fenix Trophy  ως ένας τρόπος για να χτίσετε φιλίες και να διασκεδάσετε, ενώ τονίζει μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές (επίσης από διοικητική άποψη) στο μη επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την περσινή έκδοση και ανυπομονώ για την έναρξη της δεύτερης έκδοσης (σήμερα.: η συνέντευξη έγινε στης 7 Νοεμβρίου), η οποία έχει ήδη 4 νέες συμμετοχές, διευρύνοντας το δίκτυο μας σε 9 χώρες. Για το μέλλον, ο στόχος είναι σίγουρα η αύξηση του αριθμού, επεκτείνοντας τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις χώρες της Ευρώπης: η πρόκληση είναι φυσικά να βρεθεί ένας βιώσιμος τρόπος για να γίνει αυτό, τόσο όσον αφορά τη μορφή του τουρνουά όσο και την οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων.

Πηγή: Brera FC

Πηγή: Brera FC

Πηγή: Brera FC

ΧΚ: Αγωνίζεστε στις Ιταλικές Τοπικές Κατηγορίες, ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

LA: Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στην 8η κατηγορία, μετά ΠΑΟΚ έναν άτυχη υποβιβασμό πέρυσι, αλλά σε 22 χρόνια τα έχουμε δει όλα, από την 4η στην 8η (όχι όμως η 9η!), οπότε δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε πια και μάλλον θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός φιλικού και ευχάριστου περιβάλλοντος ενώ καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων ειδικών έργων, όπως το Fenix Trrophy. Αυτή τη σεζόν, για παράδειγμα, έχουμε μια πολύ επικοινωνιακή ομάδα, με παίκτες που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου, ουσιαστικά αναπαριστούμε την πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει στο Μιλάνο, ενώ πλέον δεν κάνουμε τακτικές προπονήσεις (μερικές φορές παίζουμε φιλικά), αλλά έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πολύ κέφι τις Κυριακές, εκτός από το αποτέλεσμα του αγώνα, οπότε αυτό είναι που έχει σημασία. Για το μέλλον, εργαζόμαστε πραγματικά σε ένα μεγάλο έργο για να σπρώξουμε ποιο έξω το όνομα μας και έχουμε μια καλή συνεργασία με τον Goran Pandev, για να κάνουμε κάτι στη γενέτειρά του, τη Στρώμνιτσα (Strumica). Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να ανοίξω φίλε μου. ΧαΧαΧα!

XK: Τελευταία ερώτηση, Τι θα λέγατε στους φίλους σας στην Ελλάδα;

LA: Ως Ιταλός, νιώθω ότι οι χώρες μας μοιράζονται πολλές ομοιότητες, γι’ αυτό θέλω να στείλω την αγάπη μου στην Ελλάδα και να ενθαρρύνω τους Έλληνες οπαδούς να υιοθετήσουν την Brera ως το αγαπημένο τους ιταλικό κλαμπ και, ειδικά, να συνεχίσουν να ακολουθούν την υπέροχη εμπειρία του Fenix Trophy, ελπίζοντας ότι, ίσως ήδη την επόμενη σεζόν, θα μπορέσουμε να προσθέσουμε και μια Ελληνική ομάδα στο τουρνουά! Θα περιμένω με χαρά μια ομάδα από την χώρα σας!

Πηγή: Brera FC

Πηγή: Brera FC

Site: https://brerafc.com

Facebook: https://www.facebook.com/BreraCalcio

Twitter: https://twitter.com/brerafc

Instagram: https://www.instagram.com/brerafc

Advertisement

Must See

More in Ιταλία