Connect with us

Ποδόσφαιρο

Robin Beck: “Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το Fenix Trophy στην Ελλάδα!”

O Robin Beck, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KSK Beveren, μίλησε στο skygoal.gr για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας που αγωνίζεται την φετινή χρονιά στο Fenix Trophy.

Το σήμα της ομάδας

Χρήστος Καζαντζόγλου: Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα. Πως αποφασίσατε να γίνετε μια αυτο-οργανωμένη ομάδα;

Robin Beck: O σύλλογος ιδρύθηκε το 1935, ενώ γνώρισε την ποιο επιτυχημένη περίοδο την δεκαετία ’75-’85, όταν και κέρδισε 2 πρωταθλήματα Βελγίου και 2 κύπελλα. Έχει επίσης μια πλούσια Ευρωπαϊκή πορεία όταν και κέρδισε την Ίντερ Μιλάνο στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1979 πριν τελικά αποκλειστεί από τη Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς. Ενώ από την ομάδα έχουν περάσει ποδοσφαιριστές όπως ο Jean-Marie Pfaff, ο David Fairclough που αγωνίστηκε στην Liverpool και ο Yaya Touré πριν αγωνιστεί σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Σύλλογος ξεκίνησε να έχει οικονομικά προβλήματα περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και παραλίγο να χρεοκοπήσει το 2010 και τότε επέλεξε να μην υποβάλει αίτηση για επαγγελματική άδεια για τη σεζόν 2010-11, αντί να επιλέξει τον αυτόματο υποβιβασμό στην 3η κατηγορία του Βελγίου. Τότε έκανε μια συγχώνευση με την Red Star Waasland και μετονομάστηκε Waasland-Beveren και συνέχισε να αγωνίζεστε στο Freethiel Stadion στο Beveren.

Τότε αρκετοί οπαδοί μας μποϊκόταραν την Waasland-Beveren και αντ’ αυτού αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα νέο σύλλογο σε χαμηλότερη κατηγορία του Βελγίου με την ονομασία YB SK Beveren – «Yellow Blue Supporters Kring Beveren» – το πρώτο και ακόμα το μοναδικό αυτο-οργανωμένο σύλλογο στο Βέλγιο. Ο σύλλογος πήρε τα χρώματα της KSK Beveren, το ο κίτρινο και το μπλε, ένα κλαμπ “Φοίνικα” και θεωρούμαστε οι φυσική συνέχεια της ιστορικής ομάδας, ενω είναι στα πρότυπα άλλων ομάδων όπως οι AFC Wimbledon, Enfield Town και FC United Of Manchester.

Ο σύλλογος διοικείται δημοκρατικά από τη βάση  με το σύνθημα «ένα μέλος, μία ψήφος» με οποιονδήποτε μπορεί να γίνει συνιδιοκτήτης με κόστος 35 ευρώ ανά σεζόν. Τα μέλη συμμετέχουν ενεργά στη λήψη των πιο σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τους συλλόγου και είναι σε θέση να εκπροσωπούν το διοικητικό συμβούλιο και να εκλέγουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του επαρχιακού πρωταθλήματος Ανατολικής Φλάνδρας (Eerste Provinciale Oost-Vlaanderen) – ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην έκτη κατηγορία της βελγικής πυραμίδας ποδοσφαίρου – και τώρα ανυπομονεί να κάνει το ντεμπούτο του στο Fenix ​​Trophy στο Μάντσεστερ, εναντίον της FC United of Manchester.

O Robin Beck

ΧΚ: Ποια είναι η εμπειρία σας στο Fenix Trophy? Και γιατί επιλέξατε να αγωνιστείτε στο τουρνουά?

RB: Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με τους ανθρώπους της Brera πριν από μερικά χρόνια, ενώ είχαμε κάνει και ένα αφιέρωμα για την ομάδα στο περιοδικό του Συλλόγου μας. Εκείνη την εποχή έβαζαν τα θεμέλια μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για ερασιτεχνικά σωματεία. Δεν ήμασταν σίγουροι αν αυτό θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, αλλά το τουρνουά της περασμένης σεζόν απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά αρκεί κάποιος να έχει αρκετό πάθος. Οπότε δεν διστάσαμε να πούμε το “ναι” όταν μας έγινε η πρόταση για το φετινό τουρνουά.

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι κάτι περισσότερο από ένα ερασιτεχνικό σωματείο και το τουρνουά αποδεικνύει την αξία των ποδοσφαιρικών Σωματείων που έχουν σαν κέντρο την βάση. Ελπίζουμε να γνωρίσουμε πολλούς νέους φίλους και να αναπτύξουμε και το δικό μας δίκτυο. Οι μικροί ερασιτεχνικοί σύλλογοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι, ειδικά σε αυτούς τους τρελούς καιρούς που τα χρήματα καταλαμβάνουν το ποδόσφαιρο.

Η αφίσα από τον πρώτο αγώνα της ομάδα στο Fenix Trophy εναντίον της FC United of Manchester. Πηγή: FCUM

ΧΚ: Αγωνίζεστε στην Τοπική Κατηγορία «1ste Provinciale OVL» ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

RB: Από τότε που δημιουργήθηκε ο νέος Σύλλογος το 2011, ανεβήκαμε κατηγορία 3 φορές. Τώρα παίζουμε στην 6η κατηγορία, το υψηλότερο τοπικό πρωτάθλημα. Η ζωή δεν ήταν εύκολη, γιατί ξεκινήσαμε από το τίποτα και πρέπει να ανταγωνιστούμε συλλόγους που είναι εδώ για πολύ καιρό και επίσης να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Λόγω των οπαδών μας, συνεχίσαμε και κοιτάμε σε ένα λαμπρό μέλλον. Ελπίζουμε να ανέβουμε κατηγορία ξανά σε δύο χρόνια και να ανακτήσουμε τη θέση μας στις εθνικές κατηγορίες.

Πηγή: KSK Beveren

ΧΚ: Τελευταία ερώτηση, Τι θα λέγατε στους φίλους σας στην Ελλάδα;

RB: Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το Fenix Trophy στην Ελλάδα. Δείχνει το πάθος του ελληνικού λαού για το ποδόσφαιρο και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ελληνικές ομάδες στο Fenix Trophy.

Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την Ελλάδα, λόγω των διακοπών μου στο παρελθόν. Στο σχολείο μάλιστα σπούδασα αρχαία Ελληνικά για έξι χρόνια, οπότε είμαι αρκετά εξοικειωμένος με κάποια από την ιστορία σας. Ελπίζω ειλικρινά ο ελληνικός λαός να μπορέσει να το κερδίσει ξανά την παλιά του δόξα στο μέλλον, γιατί είστε τόσο φιλικοί, παθιασμένοι και δημιουργικοί άνθρωποι. Σας εύχομαι τα καλύτερα!

Πηγή: KSK Beveren

Site: https://www.kskbeveren.be

Facebook: https://www.facebook.com/KSK.Beveren

Twitter: https://twitter.com/KSK_Beveren

Instagram: https://www.instagram.com/ksk_beveren/

Πηγή: KSK Beveren

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο