Connect with us

Ποδόσφαιρο

Γουίλιαμς Πρεστ: Ο πιονέρος του ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα, στης 10 Φεβρουαρίου 1885, ο Γουίλιαμ Πρεστ, ένας από τους πρωτοπόρους του ποδοσφαίρου, απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών.

Μαζί με τον Ναθάνιελ Κρέσγουικ, ο Γουίλιαμ Πρεστ ήταν συνιδρυτής της Sheffield Football Club τον Οκτώβριο του 1857, του πρώτου ποδοσφαιρικού συλλόγου στον κόσμο.

Ο Πρεστ ήταν επίσης αρχηγός του Sheffield Cricket Club και βοήθησε στο σχηματισμό του 2ου West Yorkshire Rifles, όπου υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης.

Ο Γουίλιαμ Πρεστ γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1832 στην πόλη Υόρκη (το αρχαίο Εμποράκουμ), ήταν γνωστός παίκτης του κρίκετ και αγωνίστηκε στην Sheffield Cricket Club μεταξύ 1852 και 1862.

Ο Πρεστ εκτός από συνιδρυτής της Sheffield FC, ήταν υπεύθυνος και για τους κανόνες ποδοσφαίρου του Σέφιλντ. Ο σύλλογος ιδρύθηκε επίσημα στις 24 Οκτωβρίου με τον Πρεστ να γίνεται ένας από τους πρώτους αντιπρόεδρους.

Το 1859 ο Γουίλιαμ Πρεστ συμμετείχε στο σχηματισμό των 2nd West Yorkshire Rifles, πιο γνωστών ως Hallamshire Rifles. Όπου και ανήλθε μέχρι τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών μετά από επιληπτικό επεισόδιο.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο