Connect with us

Μηχανοκίνητα

Δεν υπάρχει δεύτερο Grand Prix στην Κίνα, λέει ο επικεφαλής της F1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να διοργανωθούν περισσότερα από ένα Grand Prix στην Κίνα.

Το κινεζικό Γκραν Πρι επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από πέντε χρόνια απουσίας και με το συμβόλαιο F1 της Διεθνούς Σιρκουί της Σαγκάης να λήγει το 2025, ο Ντομενικάλι υπαινίχθηκε για παράταση, λέγοντας στο πρακτορείο Xinhua ότι «υπάρχει η πρόθεση να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεργαστούμε».

“Η σχέση με τη Σαγκάη ήταν πολύ σημαντική. Θα κάνουμε [συζήτηση] αυτό το Σαββατοκύριακο (σημ.: 20-21/4) για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την προϋπόθεση να μείνουμε εδώ στη Σαγκάη”, πρόσθεσε. «Θα θέλαμε πολύ να έχουμε τον αγώνα στην Κίνα».

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, η Επαρχιακή Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης του Γκουανγκντόνγκ αποκάλυψε το “F1 Guangzhou International Circuit Project” ως ένα από τα βασικά κατασκευαστικά της έργα το 2024, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερα από ένα Grand Prix.

Ωστόσο, ο Domenicali έριξε κρύο νερό σε αυτή την πρόταση. “Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Έχουμε ήδη 24 αγώνες, που είναι μεγάλος αριθμός γιατί υπάρχει ζήτηση. [Έχοντας] δύο κινεζικά Γκραν Πρι στο ίδιο πρωτάθλημα, δεν νομίζω ότι είναι δυνατό”, είπε ο Domenicali .

Ο Ιταλός πρόσθεσε, “Έχουμε λάβει τόσα πολλά αιτήματα από όλο τον κόσμο. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε σε μέρη όπου δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν τα σωστά συστατικά για να μείνουμε. Άρα ναι, συμβαίνουν πολλά πράγματα, αλλά Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση μέσα στους επόμενους δύο μήνες».

Advertisement

Must See

More in Μηχανοκίνητα